AFA Fyrbodal: Ljungskilenazisterna Alicia Cunningham & Tommy Hvit

Med denna artikel publicerar vi i AFA Fyrbodal tredje delen i en artikelserie med syftet att exponera och informera om aktiva nazister i vårt upptagningsområde.

Den här gången kommer vi att informera om paret Alicia Cunningham & Tommy Hvit, fram tills nyligen, boendes i Ljungskile men nu utflyttade till Grästorp.

Lars Tage Tommy Hvit
19820907-5517
Courtney Alicia Taylor Cunningham
19940429-7823
Flo Klev Svensgården 12

467 96 Grästorp

Tommy & Alicia har varit aktiva i Nordiska Motståndsrörelsen sedan hösten 2017, Alicia har valt att tona ner sitt engagemang och hålla sig i bakgrunden, medans Tommy valt att göra mer väsen av sig.

Tommy Hvit delar flygblad i Juli 2018
Alicia deltar på flygbladsutdelning i Uddevalla våren 2019

De båda har deltagit på såväl offentliga aktiviteter som demonstrationer och flygbladsutdelningar, och interna aktiviteter som diverse firanden, sociala aktiviteter & vandringar. Tommy var också en av programledarna för organisationens lokalradio NR Bohuslän.

Tommy under Nordiska Motståndsrörelsen demonstration i Kungälv 1 maj 2019
Alicia under Nordiska Motståndsrörelsen demonstration i Kungälv 1 maj 2019

Tommy & Alicia gifte sig 2014, två år senare i April 2016 flyttade Alicia från Kanada till Sverige och bosatte sig i Frändefors tillsammans med Tommy. Under de fyra år som Alicia bott i Sverige har hon varken arbetat eller studerat och paret har levt på Tommys inkomst. Tommy arbetade tidigare som lastbilschaufför men blev under våren varslad till följd av coronapandemin.

Under en period bodde de i Uddevalla men flyttade till en större lägenhet i Ljungskile i november 2019.

För några veckor sedan skrev lokaltidningen Bohusläningen en artikelserie med nazismen i Uddevalla i fokus, där nämns Tommy med aliaset “Ljungskilenazisten” som en av de mest aktiva nazisterna i Uddevalla kommun, trots att allt färre utåtriktade aktiviteter sker i kommunen och kamprapporterna istället har bestått av Tommy lekandes med svärd & pilbågar.

Tommy tränar bågskytte hemma hos gruppchef Fredrik Högberg under våren 2020

Parets aktiviteter har stannat av något och Tommy har haft ett uppehåll från sin medverkan i NR Bohuslän efter att de fick en son den 22 maj i år.

AFA Fyrbodal vill med denna artikel informera allmänheten om Alicia & Tommys nazistiska engagemang. Känner du paret personligen, eller ser du dem i din vardag eller på jobbet? Har du annan information om fascistiska aktiviteter i Fyrbodalsområdet? Tveka inte på att kontakta oss:

Mail: [email protected]

Känner du dig träffad av vår artikel, eller vill du undvika vår framtida uppmärksamhet? Då är du välkommen att höra av dig till oss på vår mejl. Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt med avhoppare: Information till avhoppare.