AFA Malmö: Fascistfamiljen från Tygelsjö – Adam Niklasson och Anethe Niklasson

Vi kan idag avslöja en ny familj som har aktiva medlemmar inom den fascistiska miljön i Skåne. Familjen är bosatt i det relativt välbärgade området Tygelsjö som ligger i utkanten av Malmö. I området har det sedan en tid tillbaka systematiskt satts upp propaganda och spridits flygblad, något som vi lyckats härleda till nazisten Adam Niklasson som bland annat bor tillsammans med sin mamma Anethe Niklasson som även hon rör sig inom den fascistiska miljön i Skåne.

Utöver sin aktivitet i Tygelsjö sprider han även NMRs propaganda runt Skånes universitetssjukhus i centrala Malmö där han även arbetar.

 

Adam Niklasson

19971001-3252

Bågfilsgatan 38

21871 Tygelsjö

Adam är organiserad i näste 3, nordiska motståndsrörelsens avdelning i Skåne/Blekinge. Nästet är vanligtvis väldigt försiktiga med att publicera bilder som kan avslöja deras nya aktivister och medlemmar då dessa ofta möts av de konsekvenser som kommer med att vara nazist öppet. Adam hamnade under AFA Malmös radar redan 2018 då han deltog i alternativ för Sveriges (AFS) valturné i både Malmö och Helsingborg.

(Adam deltar på AFS valturné ”återvandringsturnén” i Malmö 2018.

(Adam tog sig även till Helsingborg för AFS valturné 2018)

Efter det totala fiaskot för AFS i valet 2018 så började Adam närma sig NMR. I chattkanaler som är kopplade till NMR så skriver Adam under namnet ”König”. I tron om att han skulle vara anonym så postar Adam under alias ofta inlägg i NMRs chattkanaler där han pratar om att han är ute och bedriver aktivism, oftast själv men också ibland med sina organisationskamrater i NMR. 

(Adam skriver i NMRs chattkanal att han delat ut flygblad på flera bibliotek i Malmö)

(En av många inlägg Adam skriver om NMR)

Adam studerade tre terminer på sjuksköterskeprogrammet i Lund men hoppade sen av sina studier. Sedan dess har han arbetat på Skåne universitetssjukhus i Malmö som timanställd. Det senaste året har Adam arbetat på ortopedkliniken i Malmö, vilket han  även skrivit om i NMRs chattkanaler där han också har poserat med sin tatuering föreställandes en swastika på höger armen. 

(Adam poserar med swastika i arbetskläder på sjukhuset i Malmö med texten ”vi är överallt”)

Att en aktiv nazist arbetar på Skånes universitetssjukhus är något vi inte kan acceptera. AFA Malmö har därför varit i kontakt med Region Skåne och Adams chefer i samband med att denna artikel släpps. 

Det är inte första gången vi avslöjar aktiva nazister och deras arbetsplatser och vår erfarenhet säger att detta kommer påverka Adam både personligt och professionellt. Att vara uthängd med namn och bild förändrar synen på en både från patienter och arbetskamraters håll. Självklart bör Adam som aktiv i NMR inte får arbeta kvar i ett vårdyrke och om han inte avslutar sitt engagemang kommer detta också påverka hans chanser till framtida anställningar.

Anethe Niklasson

19711123-4063

Bågfilsgatan 38

21871 Tygelsjö

Anethe är till skillnad från sitt barn mer försiktig med sitt fascistiska engagemang. Hon har länge rört sig kring AFS sfären i Skåne och hon är aktiv på det ryska sociala mediet ”VK” som många av Sveriges fascister gått över till istället för Facebook då VK enligt dem står upp för yttrandefrihet. Facebook har de senaste åren valt att radera rasistiska inlägg och blockera profiler som sprider hat. 

 

 

(Här delar Anethe rasistiska inlägg på VK)

 

Anethe valde precis som sin ena son, Adam, att delta på AFS valturné i Malmö. De kom till demonstrationen tillsammans men valde att ha ett visst avstånd mellan sig, något som i efterhand ser ut som en planerad ankomst då Anethe tydligt under hela manifestationen försökte gömma sig från uppmärksamhet från motdemonstrationen och även kameror på plats.

(Anethe deltar som åhörare tillsammans med andra fascister på AFS mötet i Malmö 2018)

 

AFA Malmö vill med denna artikel informera allmänheten om Adam och Anethe Niklassons nazistiska engagemang. Känner du någon av nazisterna personligen, eller ser du dem i din vardag eller på jobbet? Har du annan information om fascistisk aktivitet i Tygelsjö eller i Skåne? Tveka då inte att kontakta oss!

Känner du dig träffad av vår artikel, eller vill du undvika vår framtida uppmärksamhet? Då är du välkommen att höra av dig till oss på vår mejl.

Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt med avhoppare. 

 

Kontakt: [email protected]