AFA Fyrbodal: Fredrik Högberg, Näste 2

Med denna artikel publicerar vi i AFA Fyrbodal andra delen i en artikelserie med syftet att exponera och informera om aktiva nazister i vårt upptagningsområde.

Vi har i en tidigare artikel från 2015 berört Fredrik Högberg & hans engagemang i Nordiska Motståndsrörelsen. Fredrik är en av aktivisterna i Näste 2 samt gruppchef för Kampgrupp 203 & Medlemsgrupp 203.

Fredrik Högberg
19810717-0451

Huveröd 815
45193 Uddevalla

Som vi nämnt i vår tidigare artikel har Fredrik ett långt förflutet i naziströrelsen och är dömd redan 2003 till fängelse för att då ha attackerat prideparaden i Stockholm (B 4465-04 Svea hovrätt).

Fredrik har likt många andra i Nordiska Motståndsrörelsen fortsatt att samla på sig domar till följd av sin aktivism, 2013 ertappas Fredrik bärandes kniv på Drottninggatan i Uddevalla (AM-73034-13 Strafföreläggande), 2015 döms han för Hets mot folkgrupp (B 119-15 Uddevalla TR) efter att ha hängt en hakkorsflagga väl synlig utifrån i ett fönster i hans dåvarande lägenhet. Senast döms han i slutet av 2018 för brott mot knivlagen (B 2958-18 Uddevalla TR) för att denna gång haft en expanderbar batong i fickan när han varit så pass berusad på stan att han omhändertagits enligt LOB.

I slutet av augusti 2019 köpte Fredrik ett större hus med tillhörande tomt i utkanten av Uddevalla dit han flyttar, huset samt tomten används sedan dess frekvent av medlemsgruppen & kampgruppen för möten, sociala aktiviteter, träningar och tillverkning av propaganda.

Fredrik poserar på sin nya altan
Aktivister tränar pistolskytte hemma hos fredrik.

Syftet med denna artikel är att informera allmänheten om Fredrik Högbergs nazistiska engagemang. Känner du Fredrik personligen, eller ser du honom i din vardag eller på jobbet? Har du annan information om fascistiska aktiviteter i Fyrbodalsområdet? Tveka inte på att kontakta oss:

Mail: [email protected]

Känner du dig träffad av vår artikel, eller vill du undvika vår framtida uppmärksamhet? Då är du välkommen att höra av dig till oss på vår mejl. Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt med avhoppare: Information till avhoppare.