AFA Skåne: Aktivklubb Skåne nedlagt

Vi har tidigare skrivit om Linus Andersson, den drivande personen bakom aktivklubb skåne (länk). Linus Andersson har lämnat nätverket aktivklubb och den skånska gruppen är nedlagd.

Linus Andersson var tillsammans med kamrater inblandad i händelserna kring Eslöv Pride. I media refereras de till som: “tre vuxna, två män och en kvinna”.

Händelserna utspelade sig under och efter Eslöv Pride, den 16:e September i år.

När paraden var över skulle Eslöv Prides styrelse fira. De gick till en lokal restaurang när situationen plötsligt blev hotfull. Män utanför restaurangen började riva i flaggor som satt uppe runt restaurangen och försökte bränna ner dem. Som åtgärd behövde restaurangen låsa alla dörrar när två män och en kvinna försökte ta sig in.

Linus Paul Tonni Andersson
19991017-2239
Kanalgatan 41 C lgh 1103
24130 Eslöv

Linus Andersson, tidigare känd som Linus Knutsgård, var en av de drivande bakom fascistgruppen Aktivklubb Skåne, läs mer (länk). Linus Andersson har tränat på Nordic Wellness Jönköping racket centrum där bilden är tagen.

Vi tror inte ambitionerna att starta en Skånsk gren av Aktivklubb är nedlagda, om ett nytt försök görs så kommer vi att hantera det. För bakgrunden till Aktivklubb läs artikeln av AFA Research (Länk). Vi tar gärna tips om personer som visat intresse för Aktivklubb eller andra fascistorganisationer. Kontakta oss på:

[email protected]
[email protected]
[email protected]