AFA Helsingborg: Zacharias Hortén och Evelina Ljungkvist – Flytten till Ljungbyhed

Då Zacharias Hortén flyttat till Nordvästra Skåne, en del uppgifter har tillkommit och en del nytt hänt sedan 2018 så väljer vi att uppmärksamma den ökända NMR aktivisten igen. För att få en förståelse för vem Zacharias är rekommenderar vi att man läser AFA Malmös artikel: Zacharias och mötet i Malmö” som även finns översatt till engelska.

Zacharias Michael Gustav Horten 19940809-7435

Infanterigatan 22H

26451 Ljungbyhed

Evelina Pernilla Mariana Ljungkvist 19920424-0601

Infanterigatan 22H

26451 Ljungbyhed

Zacharias Hortén bor numera i en radhuslänga i Ljungbyhed tillsammans med Evelina Ljungkvist. Zacharias var tidigare en av Näste 3s kärnaktivister men hans aktivitetsnivå har sjunkit och numera syns han bara till sporadiskt på interna aktiviteter. Vi har tidigare varit i kontakt med Evelina Ljungkvist angående hennes sambo Zacharias aktivism i NMR och hon har haft möjlighet att ta avstånd från NMR. Även om Evelina inte själv deltagit på offentliga aktiviteter har hon möjliggjort Zacharias aktivism vilket gör att vi även går ut med hennes uppgifter.

Arbete

Zacharias är sedan i Maj 2021 anställd av Postnord, kontakta gärna Postnords kundtjänst och upplys om Zacharias Horténs engagemang i den nazistiska organisationen Nordiska Motståndsrörelsen. Det går också att påpeka det orimliga i att en aktiv nazist har tillgång till adressregister, försändelser och eventuella möjligheter att ta sig in i fastigheter:

Mail: [email protected]

Telefon: 0771-33 33 10

Tidigare Boende

Järingsholm 6502 i Skånes Fagerhult är en ensligt belägen fastighet längs en grusväg med skog runtom. Där finns verkstadsbyggnad, garage och en odlingsplätt. Här bor Sebastian Elofsson och här har även Zacharias Hortén bott under perioder. Hortén och Elofsson hade planer på att bli självhushållande, planer som numera verkar vara lagda åt sidan. Efter flytten från Järingsholm, där det var tydligt att det inte riktigt fungerade mellan Zacharias och Sebastian Elofsson, bodde han hos sin far Johnny Hortén som är SD-politiker i Vellinge. Han har även varit skriven hos nästesledaren Daniel Gerdås i Örkelljunga fram till flytten till Ljungbyhed.

Studio Skåne

Zacharias var en av de fasta medarbetarna i NMRs webbtv-satsning “Studio Skåne” som efter Freddy Nermans flytt kommit av sig, nya avsnitt har inte publicerats sedan våren 2021. “Studio Skåne” finansierades av frivilliga donationer och tanken var att det skulle bli regelbundna avsnitt inspelade på Sebastian Elofssons gård i Järingsholm. Studion flyttades senare till Tobias Malvå som nu verkar tröttnat. I det senaste avsnittet av podden “Ledarperspektiv” medger Simon Lindberg att målet om rikstäckande webbtv lagts ner.

Sedan AFA Malmö publicerade sin artikel om Zacharias så har det hänt en del kring Zacharias som vi vill lyfta:

I Juni 2018 så höll NMR en flygbladsutdelning utanför köpcentret Väla i Helsingborg. Ganska snart uppstod bråk med väktarna, de blir avvisade från platsen men vägrar avlägsna sig. Polis tillkallas och upprättar en anmälan mot nazisterna för ohörsamhet mot ordningsmakten. Zacharias deltar men undgår att bli åtalad.   

Zacharias deltog 2019 i konfrontationerna i Lund , en händelse där aktivister från Näste 3 attackerade Ung Vänster som satt upp ett bokbord i centrala Lund. Efter en utdragen rättsprocess dömdes en del av nazisterna, däribland Zacharias Hortén som dömdes till villkorlig dom och dagsböter efter ha sparkat en sittande person i ryggen.

I April 2020 förstörs och vandaliseras två romska minnesmärken i Bromölla och Kivik. Tobias Malvå, Marcus Hansson och Zacharias Hortén stoppades när de körde från platsen. I bilen hittades Marcus Hanssons filmkamera där de filmat vandaliseringen, samt skyltar från minnesmärkena. Zacharias döms tillsammans med Tobias Malvå och Marcus Hansson att betala skadestånd till Regionmuseet Kristianstad/landsantikvariat I Skåne på 76 815 kr.

Känner du till Zacharias Hortén eller Evelina Ljungkvist personligen, eller ser du dem i din vardag eller på jobbet? Har du annan information om fascistisk aktivitet i Nord Västra Skåne? Tveka då inte att kontakta oss: [email protected]

Känner du dig träffad av vår artikel, eller vill undvika vår framtida uppmärksamhet, så är det bara att höra av sig till oss på vår mail. Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt från avhoppare.

[email protected]