AFA Göteborg: Christian Peterson – Flykten från Göteborg

Vi har tidigare rapporterat om Christian Peterson i flera artiklar på vår hemsida. I våras kunde vi avslöja Christians administratörsroll i uthängningssidan Avmaskerat. Vi kunde även berätta om hans bakgrund i Nordiska motståndsrörelsen. Idag kan vi gå ut med ny information om Christians minst sagt tvivelaktiga kumpaner, samt hans flykt från Göteborg.

Koordinerade hembesök och trakasserier mot politiker och kommunanställda

En natt i september får en socialdemokratisk politiker i Partille sina däck sönderskurna och på familjens radhus sprayades grova hot. Bilens däck hade tydliga spår av knivhugg. Det är på morgonen när fritidspolitikern ska lämna av sina barn på förskolan som det först upptäcks. Upprinnelsen till skadegörelsen och hoten är att Christian och Mattias Dahlgren (20020615-5111) varit hemma hos politikern några dagar innan och trakasserat familjen, bland annat genom att lägga ut en video där barnen i familjen ses öppna dörren.

Det är inte första gången Christian och Mattias skrämmer upp barnfamiljer i Göteborg. Under sommaren 2021 så sker det flera incidenter där duon går så långt att de blir och är fortfarande föremål för ett flertal polisutredningar gällande bland annat ofredande.

Christian Peterson och Mattias Dahlgren trakasserar en rektor till en skola i Göteborg. (Polisanmälan 5000-K977115-21)

Allierar sig med dömd mördare och manisk it-miljonär

För att kunna röra sig i stan och trakassera göteborgare blir Christian ofta skjutsad i bil då han saknar körkort. En person som uppmärksammats flertalet gånger av antifascister som chaufför åt Christian är den dömda mördaren, nazisten Dan Lindberg, tidigare Berner. Dan dömdes för dråp 2003 av Stockholms tingsrätt då hans DNA-hittats på en kniv som använts i ett brutalt knivmord 1994 på Södermalm. För detta dömdes Dan till 6 års fängelse av Stockholms tingsrätt (B 2540-03). Efter fängelsestraffet har Dan bytt namn till Dan Lindberg och bor i Skene utanför Göteborg.

Dan Rolf Mattias Lindberg

19750222-0416

Nilsagårdsgatan 15 B lgh 1102

511 64 Skene

Förutom att alliera sig med Dan Lindberg är en av Christians kumpaner en rik it-miljonär som är tät kopplad till uthängningssidan Avmaskerat och den numera nedlagda sidan Nyariks. Marcus Edvall har under året försett Christian med information till hans aktioner. Marcus fungerar som en motor för flera alternativmedia projekt där han skriver deras ansökningar till presstöd bland annat. Marcus har valt att hålla en låg profil i bakgrunden av samtliga projekt

Marcus Morgan Christofer Edvall

197607284911

c/o Emelie Karlsson
Köpstadsvägen 34 lgh 1502

432 50 Varberg

Fordon: Volvo XC60

PSB 309

Flykten från staden – inga lokaler, ingen plattform åt fascister i Göteborg

Christian har under senaste året utgått från sitt kontor på Villa Överås som förvaltas av Wallenstam. Det är därifrån mycket av de koordinerade trakasserierna samordnats. Vi i AFA Göteborg har haft kontoret under uppsikt under hela året och har igenom spaning kunnat koppla flera personer till nätverket runt Christian och kunnat bearbeta dem. Under året så har kontoret utsatts för flera fall av skadegörelse.

Skadegörelse på Överås slott.

Detta har resulterat i att Wallenstam har valt att säga upp kontraktet med Christian och hans företag. Efter uppsägningen så har Christian fortsatt hävda att hans kontor är kvar på samma adress trots att han blivit vräkt. Trots att Christian har ett eget företag och har gått ur gymnasiet så har han fortsatt bo hemma hos sin mamma i Örgryte. I november valde Christian dock att ta klivet ut i vuxenvärlden och flytta hemifrån samt lämna Göteborg under dramatiska omständigheter.

Har du mer information om personerna i den här artikeln? Stöter du på dem i din vardag eller på ditt jobb? Tveka inte att kontakta oss. Vi tar tacksamt emot tips som hjälper oss att kartlägga och agera mot fascister verksamma i Göteborgsområdet.