AFA Stockholm: Felicia Axelsson Eklund – heroinist ansikte utåt för Alternativ för Sverige

Hon besöker gymnasieskolor med Alternativ för Sverige (AfS) och skriver krönikor för en nättidning som är tätt knuten till partiet. Hon är nära släkt med flera ledande AfS-företrädare och lyfts fram i partiets propaganda. AFA Stockholm kan idag avslöja att Felicia Axelsson även är missbrukare och att hon tidigare i år dömdes för att ha tagit heroin, subutex, amfetamin, cannabis och benso.

I mars 2020 dömdes Felicia Axelsson Eklund till dagsböter för ringa narkotikabrott i Stockholms tingsrätt (B 1991-21). Domen kom efter att Felicia torsdagen 3 december 2020 stått med ett antal vänner utanför sprututbytet på Södermalm i Stockholm, och en polispatrull fattat misstanke om att Felicia var narkotikapåverkad. Hon slänger ifrån sig det hon har i fickorna, vilket visade sig bara vara skräp, när poliserna närmar sig men erkänner på plats att hon tagit droger. I förhör berättar Felicia att hon tagit heroin, amfetamin och subutex, som hon har på recept, och att hon regelbundet köper droger, främst längs tunnelbanans gröna linje. Svaren från urinprov visar att hon även använt cannabis och bensodiazepiner.

Analysresultat från Rättsmedicinalverket för Felicia Axelsson (Stockholms tingsrätt B 1991-21, aktbilaga 2).

Felicia bytte efter domen namn till Svea i folkbokföringen, men använder fortfarande Felicia som tilltalsnamn. Hon gick på Fredrika Bremergymnasiet i Haninge från hösten 2016 till våren 2020, och uppger att hon nu arbetar inom restaurangbranschen.

Karin Svea Axelsson Eklund
20000918-1066
Solstigen 1
142 52 Skogås

Släktband till toppskiktet i AfS

Inför kyrkovalet i september 2021 intervjuas Felicia Axelsson av Svenska morgonbladet, en nättidning som drivs av AfS-medlemmar, bland andra Henrik Sundin (19841124-0578) som AFA Research skrivit om nyligen.

I intervjun berättar hon att hon har haft “de här åsikterna” (Afs åsikter, vår anmärkning) hela sitt liv, och att det är naturligt då väldigt många i hennes släkt och familj tycker likadant. Hon har släktband till flera ledande företrädare i AfS, hennes kusin Jeff Ahl (19870213-0256) sitter i partistyrelsen och hennes moster Marie Axelsson Ahl (19580211-0188) var förstanamn för AfS i kyrkovalet i Stockholms stift. Det var även mostern som värvade henne till AfS.

Krönikör på Svenska morgonbladet

I november 2021 debuterade Felicia Axelsson som krönikör för Svenska morgonbladet, samma tidning som hon intervjuades av inför kyrkovalet.

Krönikan är av klassiskt antifeministiskt snitt med en reaktionär och ahistorisk syn på könsroller och familj. Hon ursäktar, genom en hänvisning till Jordan B Peterson, även sexuella övergrepp med att det inte finns “tydliga spelregler kring hur män ska uppvakta kvinnor” vilket lätt leder till “missförstånd”.

Skärmklipp av Felicia Axelssons krönika på Svenska morgonbladet, publicerad 24 november 2021.

Lyfts fram i Alternativ för Sveriges propaganda

Felicia Axelsson har den senaste tiden deltagit på flera aktiviteter med AfS i Stockholmsregionen och partiet har valt att lyfta fram henne i deras utåtriktade propaganda. Hon deltog på partiets torgmöte på Norrmalmstorg i Stockholm inför kyrkovalet, där hon sålde partimaterial, och hon har varit med på flera besök på gymnasieskolor med AfS. I september delade hon flygblad tillsammans med Göteborgsfascisterna Mattias Dahlgren (20020615-5111) och Christian Peterson (20020311-8476), som AFA Göteborg uppmärksammat här och här. Christian skriver även han för Svenska morgonbladet.

De tre foton som presenteras nedan är samtliga hämtade från AfS egen propaganda, där man lyfter fram Felicia

3 september 2021: Felicia Axelsson deltar på flygbladsutdelning med AfS utanför gymnasieskola i Stockholm, tillsammans med Göteborgsfascisterna Mattias och Christian.
4 september 2021: Felicia Axelsson deltar och säljer partipropaganda på torgmöte med AfS på Norrmalmstorg i Stockholm inför kyrkovalet.
22 november 2021: Felicia delar flygblad med AfS utanför gymnasieskola i Stockholm.

AfS förespråkar i sitt politiska program “radikalt höjda straff” och vi vet inte vilken påföljd de hade dömt Felicia till. Att hon själv säger att hon regelbundet köper droger och därmed sponsrar de kriminella nätverk på gröna linjen som säljer heroin, bör vara en försvårande omständighet. Det har inte hindrat AfS från att välkomna henne in i värmen och göra henne till ett ansikte utåt för partiet. Hennes karriär inom partiet underlättas nog av hennes släktband till ledningen.

Vi hoppas att Felicia blir fri från sitt missbruk. Vi hoppas även att hon lämnar den fascistiska rörelsen bakom sig.

***

Känner du dig träffad av vår artikel, eller vill undvika vår framtida uppmärksamhet, så är det bara att höra av sig till oss på mail. Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt med avhoppare: information till avhoppare.

Känner du till Felicia personligen? Ser du henne i din vardag, på jobbet eller i ditt bostadsområde? Känner du till någon av de andra personer som nämns i artikeln?

Tveka inte att kontakta oss! All information är av intresse.

Mejl: [email protected]

Följ oss på vårt twitterkonto så du inte missar våra uppdateringar.

/ AFA Stockholm