AFA Helsingborg: Pontus Lindell – aktivist i NMR näste 3

Vi väljer att gå ut med en uppdaterad artikel om Pontus Lindell då han återigen blivit aktuell i och med stödinsamlingen som skedde under Nordendagarna till ekonomisk hjälp för Pontus under hans fängelsevistelse.

Pontus har regelbundet dykt upp på aktiviteter och demonstrationer anordnade av NMR sedan Januari 2018. han har sedan han blivit aktiv i NMR aktivt försökt dölja sin riktiga bostadsadress

Pontus sitter nu på anstalten Saltvik och avtjänar ett fängelsestraff för sin delaktighet i konfrontationerna med Ung Vänster i Lund 2019. Pontus släpps den nionde november i år 2021. Under den senaste tiden har de flesta av aktivisterna i Näste 3 flyttat mot den Småländska gränsen, något man kan läsa om här.

Så även Pontus som köpt ett hus i Simlångsdagalen Halmstads kommun.Huset ligger avlägset längs med en mindre väg. Sedan Pontus köpt det har han monterat ett stängsel kring huset och även monterat kameror. Pontus har även fått huset raderat på Google streetwiew.

Pontus Lindell

19910112-0674

Brännalt 540

13197 Simlångsdalen

Pontus Lindell har tidigare aktivit försökt dölja sin bostadsadress

Liksom andra av NMRs aktivister i Näste 3 har Pontus valt att använda sig av Poste Restante “Kvarliggande Post”. Det innebar att Pontus inte var skriven på någon adress utan hämtar ut sin post på ett kontor. Systemet är tänkt att användas tillfälligt men Pontus har utnyttjat det som ett sätt att undvika uppmärksamhet.

Utöver det så har Pontus även skenskrivit sig på olika adresser. Bland annat ett elskåp på industrigatan i Laholm samt köpcentrumet “Mellby Center” i Mellbystrand. Pontus har aktivt försökt rensa bort spår efter sig genom att kontakta sökmotorföretag som “Hitta.se” och “Eniro.se” och be dem ta bort uppgifter om honom.

Pontus är tidigare skriven på Järingsholm 6502 i Skånes Fagerhult, en adress precis i utkanten av Skåne där många andra av Näste 3 aktivisterna skrivit sig. Det var dock inte där han bodde, utan vi fick bekräftat att han då bodde på Vingesgatan 2 lgh 1202 i Laholm. Man kan fråga sig varför aktivister i NMR känner ett behov av att dölja sina bostadsadresser. Det här är en fråga vi kommer återkomma till.

Elskåp på industrigatan i Laholm där Pontus tidigare har folkbokfört sig.

Pontus Lindell som aktivist i Nordiska Motståndsrörelsen

Pontus utanför Lunds tingsrätt

Under sin tid i NMR har Pontus Lindell deltagit i en uppmärksammad aktivitet där Pontus tillsammans med andra aktivister från NMR trakasserade besökare på köpcentrumet Väla i Helsingborg i november 2018. Läs artikeln här.

Pontus var även inblandad i konfrontationerna mellan NMR och Ung Vänster i Lund i Juni 2019. Något som resulterade i att Pontus dömdes av Lunds tingsrätt för misshandel och försök till våld mot tjänsteman i Juni 2020 till 6 månaders fängelse 23 000 kr i skadestånd. Läs artikeln om händelsen här.

Känner du till Pontus Lindell personligen, eller ser du han i din vardag eller på jobbet? Har du annan information om fascistisk aktivitet i Halmstad? Tveka då inte att kontakta oss: [email protected]

Känner du dig träffad av vår artikel, eller vill undvika vår framtida uppmärksamhet, så är det bara att höra av sig till oss på vår mail. Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt från avhoppare.

[email protected]