AFA Stockholm: Gustav Torssander – nazist anställd av Eskilstuna kommun

AFA Stockholm väljer idag att offentligöra nazisten Gustav Torssander. Han är en 30-åring från Mälardalen som varit aktiv i Nordiska motståndsrörelsen i flera år. Gustav är anställd av Eskilstuna kommun som boendestödjare inom socialpsykiatrin. Med den här artikeln vill vi redogöra för Gustavs engagemang i den fascistiska rörelsen.

Gustav Torssander bor med sin familj i centrala Eskilstuna. Han arbetar som boendestödjare inom socialpsykiatrin och har varit anställd av Eskilstuna kommun i närmare sex år. Vi återkommer till Gustavs arbete längre ned i artikeln.

Gustav Torssander
19910327–5997
Östra Storgatan 4 A lgh 1102
633 42 Eskilstuna

Gustav är en aktiv medlem i Nordiska motståndsrörelsen (NMR) och tillhör lokalgruppen Näste 8 som omfattar Närke, Södermanland, Västermanland och Östergötland. Han har de senaste åren deltagit på flera lokala aktiviteter med Näste 8 och synts till på interna aktiviteter på central nivå, som NMRs organisationsmöte Nordendagarna. Gustav har varit med på flera demonstrationer med NMR, både i Sverige och utomlands. Nedan följer ett urval bilder på Gustav där han deltar i aktiviteter med NMR.

18 augusti 2018. Gustav demonstrerar med NMR i Åbo.
1 maj 2019. Gustav demonstrerar med NMR i Ludvika.
11 oktober 2020. Gustav är med på medlemsmöte med NMRs Näste 8.
6 mars 2021. Gustav är med på medlemsmöte med NMRs Näste 8. I förgrunden syns Robin Kronqvist till vänster och till höger den nyligen avhoppade ledaren för Näste 8 Jimmy Thunlind.

Gustav arbetar som vi nämnt ovan som boendestödjare på ett kommunalt boende. Hans arbetsplats är inom socialpsykiatrin som lyder under vård- och omsorgsförvaltningen i Eskilstuna kommun. Vi känner till att lokala antifascister har informerat Gustavs arbetsgivare och närmaste chef om hans nazistiska engagemang. Det ledde till viss upprördhet internt men ledningen har valt att släta över och tona ner det faktum att Gustav är aktiv fascist. Vi väljer därför att publicera kontaktuppgifter till chefen för boendet samt förvaltningschefen för vård- och omsorgsförvaltningen.

Gustavs arbetsplats:
Särskilda Boendet
Kribsensgatan 14 c
63220 Eskilstuna

Enhetschef: Karin Lindbäck
016-710 37 58
[email protected]

Förvaltningschef vård- och omsorgsförvaltningen: Johan Lindström
016-710 17 68
[email protected]

Kontakta ansvariga personer ovan om ni undrar hur det rimmar att en aktiv nazist organiserad inom Nordiska motståndsrörelsen arbetar med potentiellt utsatta personer inom socialpsykiatrin.

Till Gustav: det är aldrig för sent att lämna den fascistiska rörelsen. Som småbarnsfar finns det vettigare saker att syssla med än att hålla liv i en döende organisation som NMR. Vi är alltid positiva till avhopp.

***

Känner du till Gustav Torssander personligen? Eller ser du honom i din vardag, på jobbet eller i mataffären? Har du annan information om fascistisk aktivitet i Stockholm, Mälardalsregionen eller Eskilstuna? Är du intresserad av att organisera dig i AFA? Tveka inte att kontakta oss!

Känner du dig träffad av vår artikel, eller vill undvika vår framtida uppmärksamhet, så är det bara att höra av sig till oss på mail. Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt med avhoppare: information till avhoppare.

Mejl: [email protected]

/ AFA Stockholm