AFA Stockholm: Angående sociala medier, konton och desinformation

Kommersiella kanaler kommer alltid att tysta radikala röster. Under början av 2021 stängde Twitter av och tog bort ett antal konton kopplade till antifascistiska grupper. Det var främst engelskspråkiga konton kopplade till USA som drabbats men även AFA Stockholms twitterkonto stängdes ner i slutet av januari. Vi har nu startat ett nytt konto för att kommunicera om vår verksamhet.

AFA Stockholm har idag kanaler på två sociala medier-plattformar:

Jämför alltid kontaktvägarna som anges i sociala medier med de som finns här på hemsidan. Med jämna mellanrum försöker fascister eller andra skapa konton i vårt namn eller utge sig för att vara antifascister. Icke bekräftade konton är falska och kan antas drivas av fascister som vill sprida desinformation, sabotera för och kartlägga antifascister.

Vid tveksamheter, maila oss för att bekräfta vilka konton som tillhör oss och inte. Mail är alltid den säkraste kontaktvägen till oss på internet: [email protected].

Följ oss på Twitter och Instagram och sprid ordet!

/AFA Stockholm