AFA Göteborg: Frihet för Lina och Pablo!

Den tyska antifascisten Lina har suttit inlåst sedan november förra året. Hon är misstänkt för att ha deltagit i en attack mot nazistpuben Bulls Eye som har kopplingar till den fascistiska kampsportscenen och internationella militanta fascister. Bland annat har Bulls Eyes ägare kopplingar till ukrainska Azov Battalion, angrepp på antifascister och hot mot fackförbund och andra vänsterorganisationer.
Lina misstänks också för att ha etablerat en “kriminell organisation”, vars syfte varit att bekämpa högerextremism.

Om du vill stötta Linas rättsliga process ekonomiskt, gå in på mobaction.de.
#FreedomForLina

Pablo Hasél är en catalansk rappare som fängslades i februari i Barcelona efter att ha vägrat inställa sig till ett fängelsestraff. Han har dömts till nio månaders fängelse för att ha glorifierat den antifascistiska gruppen GRAPO och förolämpat den spanska monarkin i sina låttexter och på Twitter. Efter hans gripare har åklagare yrkat på att förlänga Pablos straff med fem år och tre månader för en aktion som ägde rum 2018. Demonstrationer till stöd för Pablo har anordnats runt om i Spanien.
#FreePabloHasel

Antifascism är alltid självförsvar!