AFA Göteborg: Mattias Middelman – Näste 2

Mattias Johannes Middelman (921202-1076)

Sagolandsvägen 6 lgh 1202
417 60 Göteborg

Vi har nyligen skrivit om lillebror Middelman och här kommer artikeln om storebror Mattias, den lite fegare och mer tillbakadragne Middelman.

Mattias Middelman började sitt politiska engagemang i tonåren då han och hans vänner i den “yngre torslandagenerationen” startade organisationen “Torslanda Nationella”. Torslanda Nationella var ett glorifierat kompisgäng som främst spred propaganda i form av klotter och klistermärken för andra fascistiska grupperingar vid den tidpunkten så som de nu nedlagda organisationerna Nationaldemokraterna och Info14. Mattias var en av de drivande i detta kompisgäng och den som gjorde hemsidan åt gruppen.

Mattias 2010

Mattias skrev också på nätforumet nordisk.nu och bad om råd men blev mest hånad för sin paranoia, varpå han utryckte att “hela hans gymnasieskola var full av rödingar” och menade då att han behövde vara försiktig. Mattias gick senare med i FNG-U, GFN/FNG:s försök att starta en ungdomsgrupp. AFA kontaktade ungdomarnas föräldrar, någon enstaka medlem fick en påhälsning och projektet lades ner efter en vecka. Enligt en då nära vän till Mattias fick han utegångsförbud i två månader efter att hans grannskap uppmärksammats om hans nazistiska engagemang. Mattias berättade för sin omgivning att han hade med sig en skiftnyckel till skolan varje dag på gymnasiet efter att han blivit uthängd och att han var orolig för sin säkerhet.

Efter dessa repressalier så försvann Mattias ut i periferin under flera år.

När en nära barndomsvän till Mattias gick från att vara en doldis till att ha en ledande position inom Nordiska Motståndsrörelsen var det dock svårt för Mattias att hålla sig borta. Mattias har pga sin rädsla för repressalier under sin tid inom NMR främst haft en administrativ roll, där han bland annat hanterat Näste 2:s kassa och fixat sovplatser åt utländska gäster till organisationen.

Mattias har också utnyttjat rollen som kassör för att försöka stärka sitt personliga företag Älvstaden Redovisning AB (Organisationsnummer: 559179-8284), detta genom att konstant lobba för att de olika företagen inom NMR ska anställa honom privat som revisor. Mattias har till skillnad från sin bror undvikit gatuaktivism till varje pris. Mattias paranoia skulle visa sig återigen bara två dagar efter publicering av artikeln om Niclas Middelman. Då fick nämligen NMR bråttom att klippa bort Mattias från gamla artiklar på hemsidan.

Känner du dig träffad av vår artikel, eller vill du undvika vår framtida uppmärksamhet? Då är det bara att höra av sig till oss på vår mail. Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt med avhoppare: http://antifa.st/information-till-avhoppare/.

AFA vill med den här artikeln informera allmänheten om Mattias Middelmans nazistiska engagemang. Känner du Mattias personligen, eller ser du honom i din vardag, på träningen eller på jobbet? Har du annan information om nazistisk aktivitet i Västra Götaland? Tveka då inte att kontakta oss.

[email protected]

//Antifascistisk Aktion Göteborg