AFA Göteborg: André Karlsson och Sabina Olsén – doldisnazisterna i Borås, Näste 2

Under den senaste tiden har man från NMR gett sken av en växande aktivitet i sjuhäradsområdet, i synnerhet i Borås. Aktiviteterna har till största del bestått av affischeringar och klistermärkesuppsättningar i skydd av nattens mörker samt interna samkväm och sällan porträtteras någon av aktivisterna på bild. AFA Göteborg kan avslöja att bakom denna fruktade propagandaoffensiv står en motståndsman av sällan skådad feghet och hans, enligt egen utsago, svårt psykiskt sjuka flickvän.

André Per Bertil Hermansson Karlsson
19910714-3696
Armaturvägen 12 A,
542 42 Ljung
Arbetsgivare: Evisera AB

Motståndsmannen i fråga heter André Karlsson (tidigare Hermansson men försöker man hålla sina politiska åsikter hemliga är Karlsson ett bättre namn). André har tagit på sig ledarrollen i Borås, med nästesledaren Jimmy Anderssons goda minne, detta då André ägnat sin tid som medlem åt att slicka uppåt och sparka nedåt, något som alltid fungerat för karriärister inom NMR. André har ännu inte gjort sig förtjänt av att få kalla sig aktivist i NMR, då det enligt organisationens egna krav är oförenligt med att inte våga stå för sina politiska åsikter offentligt eller vägra visa sig offentligt i organisationssammanhang. Ryktet gör gällande att detta sticker rejält i många aktivisters ögon, att en person som inte ens vågar delta på en offentlig flygbladsutdelning kan få iklä sig rollen som gruppledare.

Evelyn Sabina Leila Olsén
19920328-0764
Armaturvägen 12 A,
542 42 Ljung

För några dagar sedan publicerade man en uthängning på Nordfront av en förmodat vänsterpolitiskt aktiv person i Borås. Där pekade man ut personen som ”svårt psykiskt sjuk” då personen var diagnostiserad med bipolär personlighetstyp. André var drivande bakom den artikeln och var delaktig i skrivandet av den. Detta kan tyckas märkligt då en av medlemmarna bosatt i Borås, tillika Andrés sambo och käresta, Sabina Olsén är diagnostiserad med borderline personlighetsstörning, en fullt jämförbar diagnos. Sabina var sjukskriven för psykiska problem i över två år från sitt jobb som städerska och levde då på sjukpenning från Försäkringskassan, även detta är något man raljerar över i uthängningen på Nordfront när det gäller vänsteraktivister. Det var också under denna period Sabina träffade André och han föll pladask för den sjukskrivne något kantstötta Sabina.

Sabina återgick sedan till sitt jobb som städerska, men bara deltid då hon behöver avsätta tid för sin beteendeterapi. Sabina har även brottats med ett långvarigt självskadebeteende. Sabina känns igen på sina många tatueringar, bland annat har hon sin expojkväns namn tatuerat på bröstet.

Sabina har i över 8 års tid skrivit på olika bloggar. Hennes senaste blogg lösenordskyddades i samband med att hon blev medlem i NMR, men vad Sabina missat är att det som en gång funnits på internet alltid finns på internet.

Sabina bloggar ofta och gärna om sina dagliga rutiner, sin psykiska ohälsa, sin hund Zeke som hon tidigare fått lämna ifrån sig då hon inte klarade av att ta hand om den och så om André såklart.

Under Sabinas initieringsperiod i organisationen kunde man följa med i hennes uppdateringar då hon stod vakt när André och hans kamrater tog ner prideflaggorna i Borås och satte upp HBTQ-fientliga banderoller. Man fick uppdateringar om hur Sabina och André satt och läste något av organisationens interna dokument, något som sedan publicerades som en ”kamprapport”. Mycket mer kamp än så verkar inte det inte bli i Borås, inte med André vid rodret åtminstone.

Huruvida André i samband med denna artikel kommer börja visa sig offentligt och låtsas som att han aldrig försökt dölja sitt politiska engagemang för allmänheten låter vi framtiden utvisa. Vi kan också bara spekulera kring hur Sabina känner inför att André hänger ut meningsmotståndare med fokus på deras psykiska ohälsa.

Känner du någon av personerna i vår artikel, vill du komma med tips eller dela med dig av annan information? Hör då gärna av dig till oss! Har du annan information om fascister i Västra götaland, eller vill aktivera dig i kampen mot fascism? Tveka då inte att kontakta oss!

Mail: [email protected]