AFA Stockholm: Victor Nordström

AFA Stockholm fortsätter artikelserien där vi informerar allmänheten om aktiva nazister i vårt upptagningsområde. I den här artikeln berättar vi om den nyttiga idioten Victor Nordström och avslöjar bland annat att han är den hittills oidentifierade nazisten kring en uppmärksammad händelse i Kiruna förra året.

Uppdatering 6 juni 2020. Läs vår senaste artikel om Victor Nordström: AFA Stockholm: Rättegång mot Oscar Bromander, David Larsson och Victor Nordström

Victor Nordström (19920716-4956) är född i Kiruna men bor sedan en tid tillbaka i Nyköping. Förutom han själv står även NMR-medlemmen David Larsson (19980331-9111) skriven på samma adress. Victor är aktiv i Näste 1 och har även tidigare varit gruppchef i den lokala kampgruppen. Han är drivande i propagandaspridningen i området och har förutom det deltagit vid större delen av de kraftsamlingar som NMR genomfört sedan 2017.

Victor besöker familj och släkt ett par gånger per år, ofta i samband med längre ledigheter och högtider. Vid dessa tillfällen har han även deltagit i propagandaspridning i Kiruna med medlemmar och sympatisörer från Näste 6. AFA Stockholm kan avslöja att han är den hittills oidentifierade personen kring den uppmärksammande händelsen när han tillsammans med kirunabon Johan Tellebo (19961221-8892) heilat på ett foto taget i den lokala krogens fotoautomat.

 

Victor Nordström till vänster och Johan Tellebo till höger på bilden som publicerades på krogens facebooksida.

 

Victor blev tidigare i år uppmärksammad i den lokala dagstidningen när det kommit fram att han att han bokat den kommunala gymnastiksalen i Vrena för att genomföra en kampsportsträning. Liksom det kontraktet som tidigare skrivits med Linus Blomqvist (19890720-1613) som även han är aktiv medlem i NMR revs även kontraktet med Victor.

Nazister utger sig ofta för att ha hög säkerhet vid sina aktiviteter och inte minst när det gäller hantering av personuppgifter. För oss som dokumenterat den svenska nazirörelsen en längre tid är det uppenbart att det är detta är deras egna föreställning. En av de mer omfattande läckorna som kan nämnas i sammanhanget och som hamnat på vårt bord är kundregistret från NMRs egna webbutik, en läcka där Victor och hans dåvarande flickvän Erika Åhman (19890331-1622) förekom. Victor förekom även innan det i den deltagarlistan som AFA Göteborg offentliggjorde när vitmakt bandet Brutal Attack hade en spelning i staden.

Victor har som tidigare nämnts deltagit på flera demonstrationer, träningar, föredrag och offentliga flygbladsdelning de senaste två åren.

 

Victor under en flygbladsdelning på nationaldagen i Stockholm 2017.

 

Victor delandes flygblad under ledigheterna över jul och nyår i Kiruna 2017/2018.

 

Victor under NMRs demonstration i Boden den första maj 2018.

 

Victor dömdes 2013 för skadegörelse.

Karl Åke Victor Nordström
19970216-4956
Tullportsgatan 4 lgh 1102
611 33 Nyköping

Känner du dig träffad av vår artikel , eller vill du undvika vår framtida uppmärksamhet, så är det bara att höra av sig till vår mail. Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt med avhoppare: information till avhoppare

AFA vill med den här artikeln informera allmänheten om Victor Nordströms nazistiska engagemang.  Känner du till Victor personligen, eller ser du honom i din vardag eller på jobbet? Har du annan information om fascistisk aktivitet i Stockholms, Södermanlands, Uppsala, Västmanlands, Östergötlands, Örebro eller Gotlands län. Tveka då inte att kontakta oss.

Mail: [email protected]

Följ oss på vårt twitterkonto för att inte missa framtida nyheter.

/AFA Stockholm