AFA Research: Emanuel Lärkestål – Nazisten som står åtalad för historiskt fall av hets mot folkgrupp jobbar i Svenska Kyrkan

Emanuel Lärkestål står som ansvarig utgivare för Nordisk motståndsrörelsens propagandaorgan Nordfront sedan en tid tillbaka och han är även aktivist i Näste 5. En av NMRs mest aktiva så kallade nästen. Att vara aktiv nazist innebär också att man ofta hamnar i trubbel på något sätt med lagens långa arm. År 2016 så dömdes Emanuel till dagsböter för brott mot knivlagen i Falu tingsrätt (B 678-16) för att ha burit en morakniv i fickan på sin jacka efter att ha blivit stoppad och kontrollerad av polis i samband med en aktivitet med NMR.

Den 19 april i år så rapporterade Föreningen Juridikfronten att Justitiekanslern väcker åtal mot Nordfronts ansvarige utgivare Emanuel Lärkestål.  Åtalet är en av de största i svensk rättshistoria och innefattar hela 103 fall av yttrandefrihetsbrottet hets mot folkgrupp.
Åtalet innefattar bland annat 91 fall av hyllningar till Adolf Hitler som publicerats i artiklar på Nordfront. Föreningen Juridikfronten har anmält detta och flera andra yttringar som berör hets mot folkgrupp till justitiekanslern.
Rättegångsdatum är än så länge inte satt men åtalet är inlämnat till Örebro Tingsrätt (TR B592-17).

AFA kan idag avslöja att Emanuel är anställd av Svenska Kyrkan och jobbar idag i Borlänge på Stora Tuna kyrka där han jobbat sedan 2009. Vi uppmanar alla våra läsare att kontakta Svenska Kyrkan och fråga hur de tänker när de har en aktiv nazist som anställd i en av deras kyrkor.

[email protected]
Telefonnummer till församlingen: 0243 – 771 00
Telefonnummer till Svenska Kyrkan i Borlänge: 0243-771 00
Stora Tuna Kyrka Tunavägen 241
Borlänge

Emanuel Lärkestål 19860531-7216
Hästhovsgatan 7A lgh 1101
784 65 Borlänge

Känner du dig träffad av vår artikel, eller vill du undvika vår framtida uppmärksamhet, så är det bara att höra av sig till oss på vår mail. Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt med avhoppare: information till avhoppare.

AFA vill med denna artikel informera allmänheten om Emanuel Lärkeståls nazistiska engagemang. Känner du till Marita personligen, eller ser du henne i din vardag eller på jobbet? Har du annan information om fascistisk aktivitet i Dalarnas län? Tveka då inte att kontakta oss!

Mail: [email protected]