AFA Stockholm: Vi avslöjar identiteten på vår uppgiftslämnare i Nordisk Ungdom

Den antifascistiska rörelsen har sedan 2010 fram till början av 2017 mottagit värdefull information från en uppgiftslämnare inom den nationella rörelsen. Nu väljer vi att avslöja uppgiftslämnaren Nadine Aneröd 19911027-5022 offentligt efter att hon brutit mot vår överenskommelse.

Nadine Aneröd är idag medlem i organisationen Nordisk Ungdom och har deltagit aktivt vid organisationens aktiviteter under 2017. Nadine är även flickvän till Nordisk Ungdoms talesperson och ledare Fredrik Hagberg. Nadine började sin politiska bana i unga år inom den numera nedlagda nazistiska gruppen GFN. (Göteborgs Fria Nationalister). Året 2010 rekryterades hon av antifascister som en i raden av flera uppgiftslämnare som gav information till den antifascistiska rörelsen i Göteborg. Nadine ville sedan bli mer involverad och blev således ansluten till RF som provmedlem och hon deltog med hög aktivitetsnärvaro under hela våren och sommaren 2010. Nadine var alltså aldrig en fullvärdig medlem i RF utan bara ”OE” vilket på den tiden var ett system för Revolutionära Frontens hangarounds. Nadines prövotid blev dock inte långvarig efter att RF fattat misstankar om att Nadines lojalitet inte stod helt rätt till. Hon agerade suspekt vid flera aktiviteter och bedömdes slutligen som en opålitlig person vilket resulterade i att hennes prövotid avbröts. Nadine som förstod att hon ”hängde löst” försvann sedan men försökte något år senare desperat att söka uppmärksamhet i vad vi förmodar båda lägren, dels hos antifascistiska rörelsen men även att hon tog upp kontakten igen med sina gamla kamrater i den nationella rörelsen.

Nadine har sedan sporadiskt fortsatt att höra av sig till den antifascistiska rörelsen och på senare år fick även vi i AFA Stockholm kontakt med Nadine som ofta hörde av sig och ville dela med sig av sin information. AFA Stockholms kontakt med Nadine var dock inte alltid kontinuerlig och ibland trodde vi att hon försvunnit helt och hållet men det visade sig att hon alltid kom tillbaka och tog upp kontakten på nytt, ofta väldigt spontant och helt och hållet på Nadines egna initiativ. I ett specifikt fall fick vi information från Nadine som ledde till att vi kunde lokalisera Nordisk ungdoms dåvarande lokal ”Kronan” vilket för oss bedömdes som ovärderlig information och nyttjades genast. Vi avslöjade sedan Nordisk ungdoms lokal offentligt på AFA nätverkets hemsida. Läs mer om vårt avslöjande om ”Kronan” här.

När Nadine återigen visade samarbetsvilja i slutet av 2016 och början av 2017 var hon till stor hjälp i vårt pågående kartläggnings arbete om de nya okända aktivisterna i Nordisk Ungdom. I samband med detta gjorde vi en överenskommelse med Nadine där vi gav henne frikort att fritt organisera sig och vistas på Nordisk Ungdoms aktiviteter i utbyte mot att vi fick information. Idag vet vi att Nadine valt sida och är lojal till Nordisk Ungdom. Nadine har slutat att ge oss information och trots upprepande kontaktförsök från vår sida så har hon avböjt eller valt att ignorera oss. För bara en vecka sedan ställde vi därför ett ultimatum till henne att om hon fortsätter att blocka kontakten med oss så kommer hon att mista sitt frikort som medlem i Nordisk Ungdom. Hon valde dock att blocka oss återigen och därmed har hon förbrukat förtroendet och våran överenskommelse.

Nadine Aneröd 19911027-5022
Bostadsadress: Bryggvägen 4 A
183 63 Täby

Vi i AFA Stockholm vill därför deklarera offentligt att grönt ljus nu råder för antifascistiska aktioner mot Nadine Aneröd!

AFA Stockholm vill med denna artikel informera allmänheten om Nadine Aneröds engagemang i Nordisk Ungdom. Känner du till Nadine personligen, eller ser du henne i din vardag eller på jobbet? Tveka då inte att kontakta oss!

Mail: [email protected]

Följ oss på vårt aktiva twitterkonto så att du inte missar våra nyheter

/AFA Stockholm