Nazistlokal i norra Stockholm avslöjad

Sedan en tid tillbaka har den nazistiska organisationen Nordisk Ungdom (NU) bedrivit verksamhet i sin hemliga lokal som de namngett ”Kronan” i Täby norr om Stockholm.

Lokalen ”Kronan” ligger i ett industriområde på adressen Pentavägen 5, nära Roslags Näsby station. I området håller en rad andra företag till, bland annat Täby Crossfit, ett lokalt minibryggeri, konsult- och dataföretag. Går man in i trappuppgång B och en våning upp så hittar man lokalen där Nordisk Ungdom hängt upp sina fanor på väggarna. Här har dom vistats under sina evenemang som de kallat till främst via sin grupp på Facebook.

kronan

Kronan har aldrig varit hemlig i sin existens, däremot så har adressen till lokalen hållits gömd av ett stort hemlighetsmakeri av Nordisk Ungdom. De har exempelvis aldrig skrivit ut adressen till sin lokal offentligt, de har värnat lokalens säkerhet såpass och till den grad att man valt att eskortera nya festbesökare med bil fram till lokalen.

Trots det höga säkerhetstänkandet kan vi i AFA Stockholm avslöja att lokalens adress är Pentavägen 5b i Roslags Näsby. Långt bort från Stockholm C, även om NU forsöker att ge sken av att lokalen finns centralt i Stockholm.

Det var inte länge sedan som Nordisk Ungdom tvingades att stänga ned sin förra lokal som de kallade för ”Stacken” efter att denna avslöjades, även denna lokal låg i närheten av Täby. Mer information om avslöjandet av nazistlokalen ”Stacken” kan ni läsa om här: http://arbetaren.se/artiklar/nazilokal-i-norra-stockholm-stangs/

Talespersonerna i Nordisk Ungdom är Fredrik Hagberg (860924-0638) och Patrik Forsén (840325-0155). Båda två är folkbokförda i Stockholm norrort inte långt från ”Kronan”

Fredrik Hagberg var med och bildade NU tillsammans med flera personer med ett förflutet i Nationaldemokraterna, där han 2006 kandiderade till kommunfullmäktige i Vallentuna. Tidigare i år sparkades han från försvarsmakten efter han höll ett tal för nazister i Ukraina.

Patrik Forsén är talesperson för Nordisk Ungdom och har precis som Hagberg också bakgrund inom Nationaldemokraterna. Tidigare i år talade han vid den stora nationalistmarschen i Warszawa i Polen.

 
/AFA Stockholm

https://twitter.com/afasthlm