AFA Skåne: En genomgång och påminnelse – om demonstrationsdeltagare i Falun 2017

1:a maj i år genomförde Nordiska Motståndsrörelsen (NMR) en manifestation i Falun, där de marscherade genom centrala delar av staden och höll tal. Inför lördagens demonstration i Göteborg vill vi passa på att påminna eventuella demonstrationsdeltagare om att deltagande vid nazistiska evenemang kan få vissa följder.

På lördag, 30:e september, planerar NMR att återigen hålla en offentlig och i förhand planerad manifestation. Den här gången kommer de att försöka marschera genom centrala Göteborg, i ett försök att själva tjäna på den PR-kupp som den nyfascistiska tidningen Nya Tider genomför på Bok- och biblioteksmässan för andra året på rad. Det innebär att öppna nazister för första gången på nästan två decennier bestämt sig för att genomföra en planerad demonstration i Göteborg – ett faktum som hela Göteborg, med omnejd, är väl förberett inför.

Massivt motstånd mot den planerade demonstrationen är mobiliserat, och tusentals – och åter tusentals – väntas bege sig ut på gatorna för att försvara sin stad och sina gator mot nazisternas försök att – som de själva uttrycker det – invadera staden. Göteborg är fast beslutet att gå rakryggat genom den väntade kampen om det offentliga rummet.

Dokumentation och informatonsinsamling

AFA Research skrev tidigare i veckan och aviserade om att antifascister inte bara kommer att delta i mobiliseringen på plats, utan också kommer att delta i dokumentationen av nazisternas marsch. Det innebär att, mest troligt samtliga, deltagare på demonstrationen kommer att dokumenteras – och kunna identifieras – av antifascister över hela landet, och över hela Norden.

Våra fotografer kommer självklart att närvara i Göteborg för att dokumentera samtliga deltagare. Du som tänkt demonstrera med nazisterna bör tänka på vilka konsekvenser det kan medföra.

Deltagare i Falun identifierade

1:a maj i år genomförde NMR en liknande manifestation i Falun, där de samlade sina medlemmar och sympatisörer från hela Norden. Uppskattningsvis 500 personer dök då upp för att sluta upp tillsammans med NMR, inklusive de egna aktivisterna och partimedlemmarna. Ett tjugotal av dessa kommer från eller är aktiva i Skåne, och åkte till Falun för att delta i nazistmarschen. Vi har tidigare skrivit om några av dessa, såsom Marcus Hansson (881022-4017) från Lomma, samt Alex Jönsson (950122-9471), vars bil också användes för transport till Falun.

Vi kan nu avslöja ytterligare deltagare från manifestationen i Falun och vill med detta påminna samtliga – såväl aktiva nazister som nyfikna sympatisörer – om att deltagande på demonstrationer alltid kommer innebära risk för dokumentation, identifiering och konfrontationer. Bland de deltagare vi här kommer lyfta fram finns både tidigare kända ansikten från Skåne- och Blekingeregionens näste 3, samt tidigare okända ansikten och namn som nu kan avslöjas.

 

Har du information eller iakttagelser att dela med dig av? Har du fotograferat nazister, dokumenterat fordon eller har tillgång till annan information som kan vara av intresse för oss i vårt antifascistiska arbete? Läs då gärna AFA Researchs artikel om informationsinsamling – och hör mer än gärna av dig med alla tänkbara tips!

Information och underrättelser skickas med fördel till AFA Research per mail:

[email protected]