AFA Malmö: Nazist från Lomma avslöjad

En nazist som tar den personliga integriteten på allvar har nu blivit avslöjad. Marcus från Lomma har deltagit på flertalet av organisationens aktiviteter, och var på plats i Falun under första maj.

Marcus Hansson (881022-4017) är en nazist som har varit aktiv i Nordiska Motståndsrörelsen (NMR) sedan åtminstone vintern 2017. Han har varit politiskt intresserad längre än så, vilket bland annat understryks av uppgifter som stärker att han under mer än ett års tid har rört sig i nazistiska miljöer på Internet.

Marcus är från Lomma och gick i gymnasiet i Lund, där han studerade på samhällsprogrammet på Polhemsskolan. Han har tidigare varit noga med att inte bli avslöjad som nazist – han försöker hålla en låg profil offentligt och sätter inte gärna upp propaganda för NMR i sitt eget närområde. Sedan sitt inträde i NMR har han deltagit vid flera av organisationens arrangemang. Många av hans egna aktiviteter är centrerade till området kring Lund, och han har tillsammans med Danny Jönsson åkt runt och delat ut flygblad i bland annat Perstorp, Påarp, Åstorp och Södra Sandby. Till aktiviteter i organisatonens regi som han har deltagit i, hör offentliga flygbladsutdelningar i Lund, senast 12:e juli vid shoppingcentret Nova Lund, tillsammans med bland andra Daniel Gerdås och Mattias Norrman.


Marcus deltog även vid första maj-manifestationen i Falun i år, då NMR samlade medlemmar och sympatisörer från hela Norden. Han bar där en sidobanderoll tillsammans med Zacharias Hortén, iklädd NMR:s vita skjorta och partiknapp för att markera sin status som medlem i organisationen. Han deltog senare också på ett midsommarfirande arrangerat av Näste 2 (Västra Götaland) i NMR – även om han själv tillhör Näste 3, som täcker Skåne-regionen.

Marcus Hansson
19881022-4017
Slättängsgatan 25A lgh 1203
23436 Lomma

Känner du dig träffad av vår artikel – eller vill du undvika vår framtida uppärksamhet? Hör då gärna av dig till oss på mail eller via vår krypterade kontaktformulär. För den som vill kontakta oss och meddela sitt avhopp, så har våra kamrater i Helsingborg har skrivit en bra sammanfattning om hur vi förhåller oss till kontakt från avhoppare: Angående avhopp från den nationella rörelsen .

Känner du Marcus personligen, träffar du honom i vardagen, på jobbet eller i grannskapet? Hör då gärna av dig till oss med tips och information! Har du annan information om fascister i Skåne, eller vill du aktivera dig i kampen mot fascism? Tveka då inte att kontakta oss! Mail:
[email protected]