UPPDATERAD: Ännu en organiserad nazist inom Försvarsmakten

Daniel Åberg (19890620-1614) kommer från början från Eskilstuna. Där började hans politiska karriär. Daniel ställde upp i valet till kommunfullmäktige 2010, som representant för Sverigedemokraterna. Han blev inte invald. Daniel har även varit engagerad i nazigruppen FNU, Förbundet nationell ungdom. Han är fortfarande skriven hos sina föräldrar i Eskilstuna, men idag bor Daniel i Uppsala och är en av de drivande aktivisterna i Svenskarnas parti. SVP är det nazistiska parti som bland annat är ansvariga för mordförsöken på flera personer efter en ta natten tillbaka- demonstration den 8 mars på Möllan i Malmö.

Daniel 2          Daniel 3

Sedan 2012 har Daniel synts som vakt på Svenskarnas partis demonstrationer. Han bär ofta skyddsväst på demonstrationerna och väljer att alltid täcka sitt ansikte med solglasögon och keps. Daniel har inte ställt upp som kandidat för Svenskarnas parti i något val och sysslar inte heller med opinionsbildning. Han har däremot deltagit vid flera av SVP vildmarks olika utflykter. SVP vildmark drivs av bland andra Patrik Sverin, gruppledare för SVP Tierp.

Militären ligger Daniel varmt om hjärtat. Försvarsmakten anställde Daniel 2012 efter att han gjort lumpen. Han blev alltså anställd, trots att han var och är organiserad nazist. Daniel är idag anställd inom Försvarsmakten. Han innehar också en jägarexamen. Daniel är inte särskilt hemlig med sitt politiska engagemang. Han har kontakt med många organiserade våldsdömda nazister, bland andra Julius Blomberg från SMR. Flera av Daniels partikamrater har stridit med nationalister i Ukraina, vilket finns att läsa om till exempel här.

En kandidatexamen i biologi vid Uppsala universitet har Daniel också hunnit ta. Annars tycker han om att vara i naturen och att träna. En annan av Daniels hobbys är att brygga mjöd i sitt egna bryggeri, som han döpt till Suttungs. Han gillar vikingar och tillbringar gärna semestern på medeltidsveckan i Visby. Daniel har en flickvän sedan lite mer än ett halvår tillbaka. De bor inte tillsammans i nuläget, men de vill gärna flytta ihop, eftersom de försöker skaffa barn tillsammans. Även Daniels flickvän är nazist och vi kommer att återkomma till henne i en separat artikel.

 Daniel 4          Daniel 7

Uppdatering: Daniel på demonstration med Svenskarns parti 2012, samma år som han blev anställd av Försvarsmakten. Symbolen på skölden användes då av Förbundet nationell ungdom.

Daniel Åberg
St:Johannesgatan 32 B
752 33 Uppsala

Har du mer information om Daniel, eller någon annan aktiv nazist i Uppland? Är du intresserad av att arbeta antifascistiskt? Tveka inte, kontakta oss.

Till Daniel: om du lämnar den nazistiska miljön och vill slippa vår uppmärksamhet framöver, kontakta oss.