Bakom fasaden – möt Patrik Nyman

Personer som är aktiva i den nazistiska rörelsen i Sverige idag vill gärna ge sken av att de skulle vara några slags perfekta människor där deras brottslighet enbart skett i den så kallade nationella kampen. En av många som motsäger detta är Patrik Nyman (860131-2435) från Tranås, som är aktiv i Svenskarnas parti.

Patrik 1

Under 2012 ägnade sig Patrik åt en rad inbrott hos ett flertal företag. Tillvägagångsättet var likadant på de flesta brott där Patrik först slog sönder rutan för att sedan stjäla sakerna. Ena gången drabbades Patrik av panik när han skulle fly brottsplatsen och bröt sig in i en lastbil för att kunna forcera grinden (B 537-12, Eksjö tingsrätt).

I nöd för att kunna finansiera sitt drogmissbruk gjorde Patrik även inbrott i Svenska kyrkans förskola (B 537-12).

Patrik erkände alla brott han var misstänkt för i förhör och dömdes för detta till skyddstillsyn samt att han skulle underkasta sig Frivårdens drogbehandlingsprogram.

Patrik 2

Vi vill inte håna Patrik för vare sig sitt drogmissbruk eller att han är dömd för brott. Vi vill påpeka hyckleriet då nazister skyller kriminalitet och liknande på till exempel invandrare. Det är nuvarande samhällssystem som bidrar till att människor hamnar i utanförskap,drogmissbruk eller kriminalitet.

Det handlar om klass.

Patrik Ludvig Alexander Nyman

860131-2435

Ydrevägen 11 lgh 1201, 573 35 Tranås

/Antifascistisk aktion Jönköping/Vätterbygd