AFA Malmö – Adam Niklasson och fascistfamiljen från Tygelsjö

Första gången vi skrev om Adam och Anethe Niklasson var i en artikel som publicerades 2020 länk. Vi väljer nu att återkomma till “fascistfamiljen från Tygelsjö” då det har kommit fram nya uppgifter.

Familjen var bosatt i det relativt välbärgade området Tygelsjö som ligger i utkanten av Malmö. Här spreds flygblad och sattes upp propaganda, något vi kunde spåra till familjen. Sedan vår förra artikel skrivits har den äldsta brodern Adam Niklasson flyttat till Trelleborg. Kvar i Tygelsjö bor Mamman Anethe Niklasson och den yngre brodern Simon Niklasson, alla är politiskt aktiva i den fascistiska rörelsen.

Adam Niklasson
19971001-3252
Liljeborgsgatan 23
23152 Trelleborg
Arbete:
Adams arbetsgivare har tagit avstånd från Adams politiska aktivism, vi återkommer om det finns skäl att göra det

I chattkanaler som är kopplade till NMR så skriver Adam under namnet ”König”. I tron om att han skulle varit anonym så postade Adam under alias ofta inlägg i NMRs chattkanaler där han pratar om att han är ute och bedrev aktivism, oftast själv men också ibland med sina organisationskamrater i NMR.

Efter vår tidigare artikeln blev det tyst kring Adam ett tag. Det kom upp en del gymbilder i samband med Gym XIV som vi kunde koppla till Adam. Vi kan nu gå ut med att han har bytt bransch och numera jobbar som byggare på XXX XXXXX XXX XXXXX. Adam dök även upp på AfS torgmöte i Malmö den 27:e Augusti 2022.

Simon Niklasson
19990804-4036
Bågfilsgatan 38
218 71 Tygelsjö
Arbete:
Simons arbetsgivare har tagit avstånd från Simons politiska aktivism, vi återkommer om det finns skäl att göra det

Simon dök upp på AfS torgmöte i Malmö den 27:e Augusti 2022. Han är bror till Adam Niklasson och son till Anethe. Simon jobbar på XXXXXXX XXXXX. Har du mer information om Simon, hans förehavanden och hans engagemang i den fascistiska rörelsen. Tipsa oss då på: [email protected]

Anethe Niklasson
19711123-4063
Bågfilsgatan 38
218 71 Tygelsjö

Anethe är till skillnad från sitt barn mer försiktig med sitt fascistiska engagemang. Hon har länge rört sig kring AfS sfären i Skåne och hon är aktiv på det ryska sociala mediet ”VK” som många av Sveriges fascister gått över till istället för Facebook då VK enligt dem står upp för yttrandefrihet. Facebook har de senaste åren valt att radera rasistiska inlägg och blockera profiler som sprider hat.

Anethe valde precis som sin ena son, Adam, att delta på AfS valturné i Malmö 2018. De kom till demonstrationen tillsammans men valde att ha ett visst avstånd mellan sig, något som i efterhand ser ut som en planerad ankomst då Anethe tydligt under hela manifestationen försökte gömma sig från uppmärksamhet från motdemonstrationen och även kameror på plats.

Adam och Simon Niklasson på AfS torgmöte i Malmö 2022
Anethe Niklasson på AfS valturné 2018
Anethe Niklasson delar citat av Pär Sjögren från NMR på facebook.

AFA Malmö vill med denna artikel informera allmänheten om Adam, Simon och Anethe Niklassons nazistiska engagemang. Känner du någon av nazisterna personligen, eller ser du dem i din vardag eller på jobbet? Har du annan information om fascistisk aktivitet i Tygelsjö eller i Trelleborg? Tveka då inte att kontakta oss!

Känner du dig träffad av vår artikel, eller vill du undvika vår framtida uppmärksamhet? Då är du välkommen att höra av dig till oss på vår mail.

Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt med avhoppare.

AFA Malmö