AFA Helsingborg: Dennis Svalås, våldtäktsman och pedofil i Näste 3s valsatsning

Sedan vi lade upp artikeln om Dennis Svalås den 9:e Juni har nya uppgifter tillkommit som har lett till att vi fått tag på en häktningsframställan på sannolika skäl från 2011 angående flera fall av våldtäkt mot barn. Förundersökningen lades ner efter ett par månader då bevisen inte ansågs räcka för en fällande dom. Vi vet dock att uppgifterna stämmer. Utöver våldtäkterna som häktningsframställningen gäller har Dennis Svalås begått fler våldtäkter och sexuellt utnyttjande som aldrig nått rättsväsendet. Dennis Svalås är och ska betraktas som våldtäktsman och pedofil.

Dennis Svalås är också medlem i Nordiska Motståndsrörelsen. Vi har sedan den tidigare artikeln publicerades gått igenom Näste 3s kamprapporter från Örkeljunga och 6 stycken är inskickade av Dennis Svalås vilket är ungefär hälften. Dennis har även skrivit i diverse lokala Facebookgrupper om NMR och där bekräftat sitt medlemskap.

Här skriver Dennis Svalås att medlemmar i NMR alltid står för vad de är samt att han har kontakt med ledningen i NMR

Under fredagen och lördagen 27-28 maj var NMR i Örkelljunga och Markaryd som en del i deras valkampanj. Som stöd tog Näste 3 tillresta aktivister från danmark samt andra nästen. Vi väljer att lyfta fram ett bekant ansikte som höll en ganska låg profil.

Efter torgmötet i Örkelljunga uppmärksammar Helsingborgs Dagblad att NMRs kandidater i kommunvalet är dömda för flera brott, något som fick NMR att försöka försvara sig i en text skriven av Cedric Höglund:

Att våra aktivister skulle vara någon typ av gängmedlemmar eller tungt kriminellt belastade individer är en lögn vilket aktivisterna som i det här fallet pekas ut som är ett utmärkt exempel på.

Texten fortsätter i samma stil där Cedric relativiserar bort de åtal som Elofsson och Hansson dragit på sig. Vi kan bara konstatera att en artikel där NMR försvarar Dennis Svalås troligtvis inte kommer att publiceras. 

För oss antifascister är inte kriminaliteten hos någon av de få aktivisterna och medlemmarna i NMR intressant i sig. Om Dennis Svalås har 22 punkter eller 0 i belstningsregistret ändrar inte vår syn på honom, inte heller om han har ett aktivt missbruk eller ej. Det centrala är att han är politiskt aktiv i den nazistiska rörelsen, historien om Dennis Svalås handlar om att belysa rörelsens hyckleri.

Dennis Svalås har tidigare skrivits om på antifa.se när han 2014 ledde en liten grupp  skinheads som firade 30 november vid Karl XII statyn. 4 dagar senare blir han häktad på sannolika skäl för våldtäkt, ett åtal som aldrig ledde till dom. 

Dennis har tidigare varit knuten till den kortlivade gruppen “Right Wing Resistance Sweden” samt Blood & Honour innan han nu deltar i NMRs arrangemang. 

Dennis Mathias Svalås 19910128-3738

Sonnarpsvägen 24A lgh 1201

28632 Örkelljunga

Dennis Svalås har ett gediget belastningsregister och har åkt in och ut på anstalter i hela sitt vuxna liv, han var tvångsomhändertagen enl LVU mellan 14 och 20 års ålder och har suttit åtalad i rättegång i stort sett varje år i ett decennium, under vissa år vid ett flertal tilfällen. Vi väljer att inte gå in i detalj på varje rubricering, belstningsregistret med målnummer finns längst ner i artikeln.

Dennis började dricka vid 12 år ålder och alkoholkonsumtionen har mer eller mindre varit ett problem sedan dess. 2018 Resluterar hans drickande i att han blir våldsam hemma hos sin tidigare sambo och slår sönder surfplatta, TV och övrig inredning. Han blir även omhändertagen enligt LOB och får kontakt med missbruksenheten vid öppenvården. Från utredningen kan man läsa att Dennis Svalås diagnosticerades med ADHD vid 15 års ålder, och har upplevt stora sociala svårigheter. Han tar sin medicin oregelbundet och har skulder hos kronofogden på ungefär en kvarts miljon.

Ett av de grövre brotten Dennis begått var ett svartsjukedrama där han med ett hagelgevär besköt villan där hans f.d. flickvän bodde. Detta resulterade i fängelsedom och även en tråd på forumet flashback där boende i området skriver att Dennis “snattat i varenda affär i Arborga, att “det var en tidsfråga” samt att “han släpar hela släktens namn i smutsen“.

Vi har haft ögonen på Dennis en längre tid men väljer att gå ut med uppgifterna om honom nu. Så som vi skriver i vår information till avhoppare: Om du har deltagit på en aktivitet/sammankomst organiserad av den nationella rörelsen kommer vi betrakta dig som aktiv fram tills dess att du kontaktar oss. Även om du inte fått någon indikation på att vi vet var du har varit, räkna med att vi vet. Även om du inte har fastnat på någon bild, räkna med att vi vet.

Mål nr: B 2979-19 DOM 2019-08-29 Helsingborgs tingsrätt

1. Skadegörelse

2. Hets mot folkgrupp

Mål nr: B 721-17 DOM 2017-05-04 Göta hovrätt

1. Övergrepp i rättssak

Mål nr: B 845-16 DOM 2016-05-03 Göta hovrätt

1. Olaga hot

2. Skadegörelse

3. Rån

4. Stöld

5. Snatteri

Mål nr: B 1346-15 DOM 2015-07-06 Göta hovrätt

1. Rån

2. Snatteri

3. Skadegörelse

4. Narkotikabrott

5. Brott mot knivlagen

Dom 1 Fängelse 1 år och 4 månader

Mål nr: B 16590-14 DOM 2015-02-12 Stockholms tingsrätt

1. Narkotikabrott

2. Hot mot tjänsteman

3. Våld mot tjänsteman

4. Försök till våld mot tjänsteman

5. Våldsamt motstånd

Mål nr: B 3189-13 DOM 2014-10-14 Borås tingsrätt

1. Brott mot knivlagen

2. Narkotikabrott

Mål nr: B 16590-14 EJ DOM 2014-12-08 Stockholms tingsrätt

1. Våldtäkt

Kontaktförbud 2013-01-21 Västerås åk (504A)

Mål nr: B 6551-11 DOM 2012-09-28 Västmanlands Tingsrätt

1. Brott mot knivlagen ( Två tillfällen )

Mål nr: B 4191-12 DOM 2012-06-18 Svea Hovrätt

1. Försök till grov misshandel

2. Ofredande

3. Grov stöld

4. Våldsamt motstånd

5. Vapenbrott

Mål nr: B 786-11 DOM 2011-06-01 Eskilstuna tingsrätt

1. Misshandel

2. Skadegörelse

Mål nr: B 5988-10 DOM 2010-12-17 Svea hovrätt

1. Ofredande

Mål nr: B 5350-09 DOM 2010-02-10 Västmanlands tingsrätt

1. Stöld

Mål nr: B 2094-08 DOM 2008-04-15 Attunda tingsrätt

1: Våld mot tjänsteman ( Två tillfällen )

Mål nr: B 807-06 DOM 2006-05-23 Falu tingsrätt

1. Mordbrand

Åtalsunderlåtelse vid 8 tillfällen mellan 2007 och 2015 för Narkotikabrott, Brott mot knivlagen, snatteri och våld mot tjänsteman.

Känner du till Dennis Svalås personligen, eller ser du han i din vardag eller på jobbet? Har du annan information om fascistisk aktivitet i nordvästra Skåne? Tveka då inte att kontakta oss: [email protected]

Känner du dig träffad av vår artikel, eller vill undvika vår framtida uppmärksamhet, så är det bara att höra av sig till oss på vår mail. Här  finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt från avhoppare.

[email protected]