AFA Stockholm: Mattias Andrée – 5G-utvecklare i NMR

AFA Stockholm kan med den här artikeln avslöja identiteten på ännu en av medlemmarna i Nordiska motståndsrörelsen (NMR) i Stockholm – Mattias Andrée. Mattias är 31 år gammal, bor i Jakobsberg och arbetar som IT-ingenjör på Combitech och utvecklar 5G åt Ericsson. Han har varit aktiv i NMR sedan 2019. Vi vill med denna artikel redogöra för Mattias Andrées engagemang i den fascistiska rörelsen.

Mattias Mikael Eric Andrée
19900223-3253
Ynglingavägen 13 lgh 1402, 177 57 Järfälla
Bil: TGK696 ljusgrå Renault

Mattias Andrée har deltagit på demonstrationer, flygbladsutdelningar och flera interna aktiviteter med Nordiska motståndsrörelsen (NMR). Han har i huvudsak varit aktiv lokalt i Stockholmsregionen men han har även demonstrerat i Finland och delat flygblad i Norrköping. Nedan presenterar vi ett urval av bilder på Mattias där han deltar på aktiviteter med NMR.

3 november 2019. Mattias deltar med NMR på manifestation under parollen “Protestera mot folkutbytet” på Raul Wallenbergs torg i Stockholm.
6 december 2019. Mattias demonstrerar maskerad i Helsingfors tillsammans med NMR och deras finska gren, Kohti Vapautta, samt tyska nazistorganisationen Der Dritte Weg, Soldiers of Odin med flera.
5 april 2020. Bild från månadsmöte med NMRs lokalgrupp Näste 1 i april 2020. Mattias (inringad) pratar med Oliver Petrell och kvinnomisshandlaren och knarklangaren Mattias Bäckvik.
9 augusti 2020. Mattias är med på flygbladsutdelning i Norrköping med NMR-medlemmar från lokalgrupperna Näste 1, Näste 7 och Näste 8.
22 januari 2022: Mattias deltar på demonstration mot vaccinpass tillsammans med NMR. Se övriga deltagare här.

Mattias Andrée är född och uppvuxen i Järfälla och bor sedan sommaren 2019 i en lägenhet i Jakobsbergs centrum.

Han har studerat på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm. Han började läsa programmet Civilingenjör och lärare hösten 2009 och tog därfrån 2017. Under studietiden var Mattias lärarassistent på KTH och vikarierade på Sparre gymnasium i Täby och Jensens södra gymnasium i Gamla stan.

Skärmklipp från Mattias Linkedin-sida.

Sedan ungefär 4 år tillbaka är Mattias anställd som mjukvaruutvecklare på Combitech Sverige. Han arbetar med att utveckla 5G-teknik åt Ericsson. 5G-tekniken är ett mycket kontroversiellt ämne i den konspirationstunga fascistiska rörelsen. Motståndet mot 5G har t.ex. varit ett återkommande tema i demonstrationer mot coronarestriktioner och vaccinering världen över där fascister tagit plats. Överkryssade 5G-plakat syntes på demonstrationen i Stockholm 20 mars där en handfull personer från NMR var på plats tillsammans med fascister från flera andra organisationer och folk från den s.k. sanningsrörelsen, läs researchmagasinet Garms artikel här. Mattias nästeskamrater Lena Eriksson (fd Leusch) och Marcus Hesselberg har även deltagit på tidigare demonstrationer.

För de som vill upplysa Combitech om Mattias nazistiska engagemang finns kontaktuppgifter till Combitech Sverige här:

Combitech
Kontaktmejl: [email protected]
Verkställande direktör: [email protected]
Personalchef [email protected]

***

Känner du dig träffad av vår artikel, eller vill undvika vår framtida uppmärksamhet, så är det bara att höra av sig till oss på mail. Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt med avhoppare: information till avhoppare.

Känner du till Mattias Andrée personligen? Ser du honom i din vardag, på jobbet eller i ditt bostadsområde? All information är av intresse.

Har du annan information om fascistisk aktivitet i Stockholmsregionen eller på andra platser? Är du intresserad av att organisera dig i AFA? Tveka inte att kontakta oss!

Mejl: [email protected]

/ AFA Stockholm