AFA Norrbotten: Nazister i fokus – Dennis Nordlund (Fd Edlund) – Linda Nordlund

Dennis Nordlund
19910903-4638
Svarvargatan 5 lgh 1001.
91335 HOLMSUND

Linda Nordlund
19881108-6266
Svarvargatan 5 lgh 1001.
91335 HOLMSUND

Vi väljer här att skriva om och gå ut med uppgifter kring nazisterna Dennis och Linda Nordlund, aktiva kring Nordiska Motståndsrörelsen och även Alternativ för Sverige. Både Linda och Dennis är välkända i och omkring Umeåtrakten vi anser dock att deras trasiga historia bör läggas ut. Om du på något sätt underlättar eller understödjer nationella organisationer och deras gatuaktiva så räkna med att bli uthängd.

Dennis Nordlund beskrivs av sin omgivning som en osäker och sökande person som tidigt började begå brott och missbruka. Hans grova psykiska problem grundas i ett posttraumatiskt stressyndrom, vilket gått hand i hand med hans självmedicinering genom drogerna.

Under en period placerades Dennis som ung i ett familjehem i Närkesberg. Familjehemsplaceringen uppger i förhör (B2313-14), där Dennis åtalas för stöld och skadegörelse) att Dennis sakta var på väg i en positiv och nykter utveckling samt att placeringen skulle upphöra framåt mitten av januari 2015. När denna dom föll 2014 förekom Dennis redan under 18 fall i belastningsregistret. Den tillfälliga nykterheten och insikten höll dock inte länge, under 2017 var Dennis tillbaka i hemstaden Umeå och där började den sökande narkomanen och återfallsförbrytaren Dennis finna sig tillrätta igen i gemenskapen hos nazistiska NMR, som var den enda gruppering som uppenbart inte hade problem med hans opålitliga personlighet. Samtidigt som Dennis under 2017 skrev artiklar på Nordfront och planerade giftermål med sin blivande hustru dömdes han återigen för 2 fall av narkotikabrott (B2287-18).

23 september 2017 gifte Dennis sig med flickvännen Linda. Hon beskrivs liksom maken som en sökande person med stark tro på rymdvarelser, en tro som ofta förstärks med andra konspirationsteorier under rus av droger. Linda delade under en period ofta och öppet NMR propaganda på sociala medier vilket gjorde att hennes bekantskapskrets snabbt krympte och kvar blev endast den redan indoktrinerade nazisten och maken i Lindas värld.

Den tidigare ostraffade Linda Nordlund kom snabbt efter giftermålet att hamna i både tyngre drogmissbruk samt fällas för HMF (B462-19) häleri och narkotikabrott till följd av sin romans med nazisten och maken Dennis (B2170-19). Detta sedan Dennis i sin jakt efter narkotika slagit sönder ett fönster och tagit sig in på Kronans Apotek och droghandel i Umeå, hustrun Linda fick i uppdrag att undanhålla tabletterna, samtidigt som hon dömdes för ringa narkotikabrott. De nazistiska äkta paret, återfallsförbrytarna och missbrukarna Linda och Dennis är ett klassiskt exempel på typen av individer som söker sig till extrema vitmakt-organisationer.

 

 

Linda Nordlund filmar åt nordfront

Hennes roll i Nordiska Motståndsrörelsen har inte varit lika framträdande som Dennis, Linda har däremot setts filma antirasistiska demonstrationer där deltagare senare hängts ut på Nordfront. Linda har dock aldrig vågat sig delta i dessa sammanhang utan maken vid sin sida.

Linda Nordlund med Linus Persson, programledare för Nordfronts Webbtvprogram “Kulturbunkern”(höger i bild)

Under senaste året har deras deltagande i organisationen även det minskat till följd av drogmissbruket. Dennis väntar nu fängelsestraff på två månader för HMF och ringa narkotikabrott samt brott mot narkotikalagen (B 980-19) detta då han under sitt mångåriga missbruk och återfallande i brottslighet valt att inte följa frivårdens anvisningar och inte dykt upp på de möten han kallats till.

Dennis Nordlund fotograferar motdemonstranter

Under 2019 syntes den sökande Dennis på AFS torgmöte i Umeå, där han återigen fotograferade och filmade motdemonstranter. Dennis och Linda tvingades under en period att bo hos Dennis mamma, detta efter att grannar klagat på den pågående droghandeln samt att paret försatt sig i privata skulder till följd av deras missbruk. I nuläget lever paret mycket isolerat och umgås mestadels med de övriga tyngre missbrukande NMR och AfS sympatisörer i Umeå. En sorglig skara utstötta människor Näste 6 inte riktigt vill ha i offentligheten, men inte heller har råd att fullt avstå ifrån med anledning av det stadigt minskande antalet medlemmar och sympatisörer i Norrbotten och Västerbotten.

Känner du dig träffad av vår artikel, eller vill undvika vår framtida uppmärksamhet, så är det bara att höra av sig till oss på mail. Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt från avhoppare.

AFA Norrbotten vill med denna artikel informera allmänheten om Dennis och Linda Nordlunds engagemang inom den fascistiska rörelsen. Känner du till dem personligen, eller ser du dem i din vardag eller på jobbet? Har du annan information om fascistisk aktivitet i Norrland? Tveka då inte att kontakta oss!

Ni når oss via mail: [email protected] och följ oss gärna på Twitter @afanorrbotten

AFA Norrbotten