AFA Malmö: Nordiska motståndsrörelsens aktivister i Trelleborg del 4 – Nazistparet.

Idag fortsätter vi vår artikelserie om NMR:s aktivister i Trelleborg. För er som följt den tragiska skaran nazister i Skåne, så är dessa två personer ingen nyhet. Kenneth Malmqvist har tidigare uppmärksammats på bloggar och andra platser på nätet, liksom i våra tidigare artiklar.

Kenneth har varit organiserad i NMR under en längre tid, med bas i Trelleborg. Han har under perioder varit drivande i mycket av propagandaspridningen som bedrivits lokalt. Numera är varken Kenneth inte längre med på offentliga aktiviteter i Skåne, utan är endast aktiv lokalt. Vi har dock noterat att han har åkt på större arrangemang som anordnats av NMR, såsom demonstrationen i Göteborg den 30:e september 2017.


Knut Kenneth Stig Ragnar Malmqvist

19880510-3697

Malörtsvägen 26 C lgh 1102

231 36 Trelleborg

Kenneth deltar på NMRs demonstration 30 september i Göteborg 2017

 

Kenneth delar ut flygblad i Trelleborg

 

Kenneth poserar i sin lägenhet framför en hakkorsfana med vapen

 


Även denna bild tagen i hemmet framför NMRs flagga, en av många flaggor uppsatta i lägenheten där Kenneth bor.


Kenneth var tidigare aktiv sympatisör till Svenskarnas Parti, innan det lades ned efter valet 2014. Han syntes senare tillsammans med bland annat Tobias Malvå i den kortlivade Trelleborgsgrenen av Soldiers of Odin  och började dyka upp på aktiviteter med NMR i slutet av 2015. Sedan dess har Kenneth varit en flitig aktivist och spenderat många kvällar och nätter i rörelsens tjänst, detta tack vare att han inte haft ett arbete på flera år. Kenneth har en dokumenterad historik av lång arbetslöshet och psykisk ohälsa. Mellan 2014 och 2015 så försökte Kenneth att läsa upp sina gymnasiebetyg på vuxenutbildningen i Trelleborg för att få fullständig behörighet och därmed öka sina chanser i yrkeslivet. Det verkar dock inte ha haft någon inverkan då Kenneth under 2015 vid ett flertal tillfällen sökt ersättning via socialtjänst för att ha råd att kunna betala hyran. Detta har han emellertid blivit nekad till vid flera tillfällen då han inte samarbetat eller deltagit i de åtgärder som Arbetsförmedlingen kräver. (Förvaltningsrätten Malmö Målnr: 8440-15). Något som ytterligare kan ha försvårat Kenneths arbetsmöjligheter är att han i mars 2016 blev dömd för ringa narkotikabrott. (Ystad TR B 1843-16). I förundersökningsprotokollet framgår att Kenneth självmedicinerar sig med cannabis när hans Stesolid är slut, som skrivits ut av läkare som ångestdämpande.

 

 

Vår artikelserie kommer att fortsätta med del 5 om Nordiska motståndsrörelsens aktivister i Trelleborg inom snart framtid.

Om du känner dig träffad av vår artikel eller om du vill undvika vår framtida uppmärksamhet, är du välkommen att höra av dig till oss på vår mejl. Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt med avhoppare: information till avhoppare

AFA Malmö vill med denna artikel informera allmänheten om Kenneth Malmqvists nazistiska engagemang. Känner du honom? Ser du honom i din vardag eller på jobbet? Har du annan information om fascistisk aktivitet i Trelleborg eller Skåne? Tveka då inte att kontakta oss!

[email protected]