AFA Stockholm: Sebastian Saletti

Vi fortsätter vår serie om nazister aktiva i Nordiska motståndsrörelsen näste 1. Turen har kommit till Sebastian Saletti 19971116-0615.

Sebastian Saletti är född i Skåne men bor sedan 2013 i Stockholmsområdet. Han flyttade på grund av de problem som uppstod med hans mamma efter att han gripits och senare dömts för en rasistisk motiverad misshandel i Lund.

Det var den 20 oktober 2013 som Sebastian Saletti, Hampus Nord och Danny Jönsson stötte på en man i Lund. Efter lite småtjafs jagade de efter honom in i en lokal. Där började Sebastian Saletti sedan misshandlade mannen. Medan han misshandlade mannen, som hade en bakgrund i Chile, skrek han rasistiska förolämpningar. Efter misshandeln skröt de på sociala medier om misshandeln och de tre greps rätt omgående. Efter misshandeln skickades Sebastian upp till sin pappa utanför Stockholm. Sebastian dömdes senare till ungdomsvård.

2016 dök sen Sebastian Saletti upp bland Nordiska motståndsrörelsen och hade nu skaffat sig en häftig halstatuering. Han ingår sen 2016 en del av de aktivister som deltar på de flesta aktioner.

Sebastian Saletti på 30 september 2017.

Sebastian Saletti 19971116-0615
Sadelmakargatan 20 lgh 1302
749 59 Enköping

Känner du dig träffad av vår artikel, eller vill undvika vår framtida uppmärksamhet, så är det bara att höra av sig till oss på mail. Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt från avhoppare: Information till avhoppare.

AFA Stockholm vill med denna artikel informera allmänheten om Sebastian Salettis engagemang inom den fascistiska rörelsen. Känner du till Sebastian personligen, eller ser du han i din vardag eller på jobbet? Har du annan information om fascistisk aktivitet i Stockholm? Tveka då inte att kontakta oss!

Mail: [email protected]

Följ oss på vårt aktiva twitterkonto så att du inte missar våra nyheter.

/AFA Stockholm