AFA Stockholm: Kvinnomisshandlaren Edgar Mizera

Vi fortsätter vår serie om nazister i Nordiska motståndsrörelsens näste1. Turen har nu kommit till Edgar Mizera.

Edgar heilades framför en svastika flagga.

Edgar Mizera 19900315-4177 bor i Tyresö i Stockholm tillsammans med sin fru Olivia Mizera. Edgar är en relativt ny aktivist i Nordiska motståndsrörelsen men är väldigt aktiv och deltar på de flesta aktioner i Stockholms-området men även runt om i Sverige tillsammans med de andra nazisterna i Näste1.

Edgar var bland de som blev gripna för våldsamt upplopp i Göteborg efter ha stått i fronten och pushat sig igenom. Misstankarna lades senare ner men han är misstänkt för ohörsamhet mot polisen.

Det är inte första gången Edgar har haft problem med polisen. 2011 dömdes han till fängelse i två år och tre månader för grov misshandel och misshandel efter slagit en kvinna med en hammare i huvudet. Kvinnan han misshandlade var mamman tills en tidigare pojkvän till hans fru Olivia. Edgar och Oliva dök upp på nyårsaftons natt hemma hos kvinnan för att konfrontera en vän till dem som de menade hade tagit sida i konflikten mellan kvinnans son och Edgar och Olivia på andra sidan. Det uppstod ett bråk och Edgar slår en hammare i huvudet på kvinnan som svimmar av. Vännen som Edgar hade tänkt konfrontera springer då ut för att försöka fånga in kvinnans hund som sprang ut i tumultet. Då stöter vännen på Edgar som attackerar vännen med slag, en dansk skalle och sedan sparkar honom i ansiktet när han faller till marken. Polisen avbryter misshandeln och griper Edgar.

Förutom misshandeln är han även dömd för grovt rattfylleri 2010 efter kört bil med 1.08 promille i blodet och även en tidigare misshandel 2006. Som de flesta andra aktiva i NMR uppvisar han ett tydligt våldsamt beteende.

Edgar dök upp sommaren 2017 och blev aktiv i NMR och har sedan dess deltagit på flera olika demonstrationer.

Edgar Bengt Mizera 19900315-4177
Granbacksvägen 7 lgh 1201
135 45 Tyresö

Grov misshandel, misshandel  B 179-11 Södertörns Tingsrätt, fängelse 2 år 3 mån.
Grovt rattfylleri  B 6696-10 Södertörns Tingsrätt, samhällstjänst 50 timmar.

AFA Stockholm vill med denna artikel informera allmänheten om Edgar Mizeras nazistiska engagemang. Känner du till Edgar personligen, eller ser du honom i din vardag eller på jobbet? Har du annan information om fascistisk aktivitet i Stockholm och närområdet? Tveka då inte att kontakta oss! Om du vill lämna den nazistiska rörelsen så finns information hur du går tillväga här.

Mail: [email protected]

Följ oss på twitter 

/AFA Stockholm