AFA Stockholm: Våldsåtalade nazisten Carl Sterner & Magnus Engström

Den 12 augusti 2017 samlades nazister från Nordiska motståndsrörelsen (NMR) i Uppsala för att dela flygblad. NMR hade samlat sina aktivister från hela ”näste1″, dvs alla aktivister de har inom Mälardalsområdet. (Uppland, Södermanland, Västmanland, Närke, Östergötland, och Gotland.) Totalt 24 nazister slöt upp och i vanlig ordning möttes de av folkligt motstånd, uppretade människor på stan som visade civilkurage.

En upprörd kvinna spottar på marken framför nazisterna och NMR- aktivisten Carl Sterner går till angrepp och slår henne med en flaggpinne samtidigt som Carl Sterner skriker åt kvinnan att man inte får spotta på marken.

 Carl Sterner i arresten i Uppsala.

Poliser som var på plats agerade direkt och grep Carl Sterner. I samband med detta försöker flera NMR aktivister att frita sin kamrat, polisen identifierar Magnus Engström som en av de mest aktiva. I förhör pekar även Carl Sterner ut sin kamrat för polisen och Magnus Engström åtalades för främjande av flykt. Carl Sterner hävdar att spottet har träffat honom på benet och han vill anmäla kvinnan för ofredande, men hans kamrat vittnar emot honom i förhör och säger att spottet bara träffade på marken. Bara fyra dagar senare, den 16 augusti attackerar Carl Sterner återigen en person helt oprovocerat. Carl Sterner skriker till en man “jävla svartskalle!” Sedan slår och spottar han honom i ansiktet. Notera dubbelmoralen att Carl Sterner bara ett par dagar tidigare skrikit till förbipasserande i Uppsala att man inte får spottas. Han uttalar hot och tar fram en teleskopbatong som han hotar mannen med. Mannen som är chockad lyckas dock följa efter honom när han går där ifrån och tar ett foto på honom. Bara en stund senare får polisen ett samtal att en berusad gäst på en krog i närheten uppträtt störande. När polisen kommer dit så får de höra om misshandeln och de inser att det är samma person och griper Carl Sterner. I oktober samma år blir Carl Sterner gripen igen, denna gång är han misstänkt för ringa stöld efter att ha stulit 11 paket kaffe till ett värde av 357kr.

 Bilden målsägande tog på Carl Sterner.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Magnus Engström på 30 september.
 Carl Sterner på 30 september.

 

Både Carl Sterner och Magnus Engström deltog på NMRs demonstration i Göteborg och där ingick bland aktivisterna med sköldar.

Carl Sterner 19801219-6617
Grossistvägen 4 lgh 1018
125 30 Älvsjö

*B 12213-17 Stockholms tingsrätt. Ringa misshandel, misshandel, brott mot lagen om förbud beträffande
knivar och andra farliga föremål, ofredande, olaga hot, ringa stöld.
*B 3731-14 Sthlm tingsrätt Narkotikabrott
*B 9133-12 Sthlm tingsrätt Snatteri

Magnus Engström 19830916-6216
Mellanbergsvägen 31 lgh 1204
135 45 Tyresö

*B 431-18 Uppsala tingsrätt Främjande av flykt.

Känner du dig träffad av vår artikel – eller vill undvika vår framtida uppmärksamhet – så är det bara att höra av sig till oss på mail. Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt från avhoppare: http://antifa.st/information-till-avhoppare/

AFA Stockholm vill med denna artikel informera allmänheten om Carl Sterner och Magnus Engströms nazistiska engagemang. Känner du till Carl eller Magnus personligen, eller ser du de i din vardag eller på jobbet? Har du annan information om fascistisk aktivitet i Stockholm och närområdet? Tveka då inte att kontakta oss!

Mail: [email protected]