AFA Stockholm: Jani Viik nazist i Stockholms län

Jani ViikInformation om aktiva nazister är viktig att sprida så folk är medvetna vilka de har i sitt närområde så att de kan agera mot dem. Vi i AFA Stockholm kommer därför under hela året att publicera information om nazister aktiva i Nordiska motståndsrörelsen och ämnar att publicera en varannan vecka på lördagar. Nazisterna vi kommer informera om är både nya nazister som blev aktiva under 2017 men även en del som varit aktiva länge och vi tycker förtjänar en egen artikel. 

Vi börjar med Jani Viik 19821230-1413. Jani är gift och bor i Ösmo utanför Nynäshamn. Jani är aktiv i Nordiska motståndsrörelsen och blev aktiv under 2017. Han har deltagit på flera demonstrationer, bland annat blixtdemonstrationen i Göteborg den 17 september. På blixtdemonstrationen i Göteborg den 17 september var det bara medlemmar och aktivister på plats vilket innebär att Jani är mer än bara sympatisör. Han deltog även på NMRs demonstration i Göteborg den 30 september.

Jani är aktiv och delar regelbundet flygblad för NMR med kampgrupp 111 i området runt Nynäshamn, Södertälje och områden i närheten.

Jani på NMRs demonstration 17 september i Göteborg.
Jani på NMRs demonstration 17 september i Göteborg.

Jani Markus Viik  19821230-1413.
Björn Barkmans väg 34 lgh 1202
148 32 Ösmo

Känner du dig träffad av vår artikel, eller vill undvika vår framtida uppmärksamhet, så är det bara att höra av sig till oss på mail. Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt från avhoppare: Angående avhopp från den nationella rörelsen.

AFA Stockholm vill med denna artikel informera allmänheten om Jani Viiks nazistiska engagemang. Känner du Jani personligen, eller ser du han i din vardag eller på jobbet? Har du annan information om fascistisk aktivitet i området och eller Stockholm län? Tveka då inte att kontakta oss eller AFA Research. Kontakt möjligheter hittar ni under fliken Kontakt på sidan.