AFA Research: Insamlande av information angående 1 maj i Falun

Nu var det dags igen. Medlemmar och sympatisörer till den nazistiska sekten Nordiska Motståndsrörelsen (NMR) ska marschera på våra gator och torg denna arbetarnas dag, vår dag. På måndag har de reaktionära krafterna kraftsamlat från hela vårt avlånga land och Norden i stort för att ta en kraftig bevakad och skyddad promenad på Faluns gator. Samtidigt på hundratals orter runt om i Sverige så manifesterar alla vi som kämpar för en bättre värld och det går att räkna oss i tiotusental. Vi vill ge en varm solidarisk hälsning till antifascisterna i Falun på måndag men också till alla som befinner sig på andra orter som kämpar för en bättre framtid fri från kapitalism, fascism, sexism och homofobi.

Våra egna fotografer kommer självklart att närvara i Falun för att dokumentera samtliga deltagare. Vi vill också sträcka ut en förfrågan till er i allmänheten om att dela med er av era foton och iakttagelser av nazisterna till oss. Vi uppskattar som alltid information från allmänheten då det underlättar vårt arbete mot fascismen. Ska du befinna dig i Falun under 1 maj? Eller har du kanske hört att en bekant eller kollega tänker närvara på NMRs demonstration? Skicka gärna in dina iakttagelser till oss. Det kan vara bilder på demonstrationen, misstänkta bilar, tips om någon som  uttryckt intresse för att deltaga eller andra observationer som rör nazisternas demonstration eller nazister i allmänhet. Många fantastiska tips har genom åren kommit från aktivister, kollegor, grannar och även familjemedlemmar.

Är du som läser detta en av de personerna som har tänkt sig delta på nazisternas 1 maj? Ha då gärna i åtanke att personer som deltar på nazistiska arrangemang vare sig det är av nyfikenhet eller långvarig engagemang lätt hamnar på våran hemsida där arbetsgivare, hyresvärdar och bekanta enkelt hittar dig. Vi är inte intresserade av dina privata åsikter, bara din aktivitet, så gör livet enklare för dig själv och njut av din röda dag hemma istället. Ett exempel nyligen är Ulrika Hugoson (artikel & artikel) som enligt egen utsago deltog av nyfikenhet på ett nazistisk möte. Hon dolde sina aktiviteter för sin närmaste omgivning så som arbete och familj men efter att hennes engagemang uppmärksammandes här på antifa.se så har hon förlorat både arbete och familj. Att röra sig i nazistiska kretsar har helt enkelt konsekvenser.

Kontakt:

Skicka dina iakttagelser, tips eller meddelande till oss på [email protected] eller din närmaste lokalgrupp. Nedan följer kontaktuppgifter för varje lokalgrupp. Du kan klicka på länken till gruppen för att skicka krypterat till oss genom vårt formulär. Det går också bra att skicka till gruppernas e-post som står under länken. Kom ihåg att ha med en riktig och giltig e-post så att vi kan nå dig med frågor och uppföljning angående ditt tips. Du kan såklart vara anonym.

AFA Research
[email protected] 

AFA Gävle
[email protected] 

AFA Göteborg
[email protected]

AFA Helsingborg
[email protected] 

AFA Jönköping
[email protected]

AFA Malmö
[email protected]

AFA Skaraborg
[email protected]

AFA Stockholm
[email protected] 

AFA Uppsala
[email protected]

/Antifascistiska hälsningar

AFA Dokumentation