AFA Malmö: Solidaritet över gränserna

Tisdagen 27:e september samlades antifascister på Möllevångstorget för att skicka en hälsning av solidaritet och omtanke till antifascister i Helsingfors och till de anhöriga till Jimi Karttunen, som två veckor tidigare misshandlades till döds av finska nazister tillhörande Nordiska Motståndsrörelsen. Samlingen ägde rum på samma  dag som hovrättsförhandlingarna mot Andreas Carlsson och Martin Clausen inleddes, detta som en del av rättsprocessen efter den nazistiska attacken i Malmö för två år sedan. Natten till 9:e mars 2014 var det alltför nära att vi malmöbor förlorade våra nära och kära till samma form av fascistiskt våld som nu har berövat en människa livet i Finland. Det är för oss ytterligare en tragisk påminnelse om att det bästa försvaret mot fascism är ett kontinuerligt arbete, för att dra upp den med rötterna innan den får möjlighet att blomma ut.

Vi sänder hälsningar av sorg till Jimi Karttunens familj – för att vi känner er  smärta – och hälsningar av styrka till våra antifascistiska vänner i Finland – för  att vi känner er kamp.

För solidaritet över gränserna – antifascism är alltid självförsvar.