AFA Helsingborg: Solidaritet med angripet kulturcenter

Natten till den 16:e januari utsattes kulturcentret KKSB “Kulturkontoret Snickeboa” i Helsingborg för omfattande skadegörelse. Flera rutor krossades och nazister bröt sig in i husets hall och förstörde vad de kunde och lämnade efter sig klistermärken som en hälsning.

KKSB är ett medlemsstyrt aktivitetshus med fokus på folkbildning och med stöd av ABF. Här samlas allt från musik, konst och studiecirklar i feminism och arbetsrätt under ett tak. Aktivitetshuset har haft ett pågående arbete med hemlösa EU-migranter och samlat in pengar och kläder till flyktingar.

Samma lördag som attacken skedde hade Syndikalistista Ungdomsförbundet i Helsingborg planerat en protest mot de nya gränskontrollerna men hade tillslut valt att ställa in. Att nazister samma natt attackerar den kulturlokal som jobbat med flyktinghjälp och som låtit Syndikalistiska Ungdomsförbundet nyttja lokalen har ett klart samband.

Detta är en attack mot alla som jobbar antirasistiskt och med flyktingfrågan. En attack mot konst, musik och kulturlivet. En attack mot folkbildning. Och framför allt är det en attack mot arbetarrörelsen och mot alla som tror att en annan värld är möjlig.

Statens rättvisa är att lägga ner förundersökningen direkt. Samma myndighet som släppte nazisten Andreas Carlsson efter mordförsöken på feminister i Malmö. Samma stat som upprättar gränskontroller, driver rasprofilering, upprättar register på romer och likställer antifascister med nazister.

Mot fascisternas terror sätter vi sammanhållning och klassorganisering.

Antifascism är självförsvar.