AFA Stockholm: Joel sitter av tiden – Vi betalar hans böter!

banner__3

Joel var en av de antifascister som valde att försvara den antirasistiska demonstrationen i Kärrtorp när den attackerades av fascister. Han agerade i nödvärn men dömdes till ett 5,5 år långt fängelsestraff i Svea Hovrätt för försök till dråp.

Joel är idag aktiv inom föreningen fånggruppen och gör det allra bästa av situationen genom att bygga nätverk med andra politiska fångar och sprida kunskap om fångkamp och solidaritetsarbete även till oss som fortfarande har vår frihet i behåll. Arbetet han utför är viktigt, men åren innanför murarna kommer han aldrig att kunna få tillbaka. Det är år utan nära kontakt med familj och vänner, år utan frihet och naturliga sammanhang. För de allra flesta är det omöjligt att föreställa sig en sådan situation, men vi är många som står bakom hans agerande och vi fortsätter att hävda att antifascism är självförsvar.

blablalbladdkdd 002

Det allra minsta vi på utsidan av murarna kan göra är att gå samman för att betala de böter han dömdes till utöver fängelsestraffet. Dessa 40 000 kr är en kostnad som inte Joel ska behöva ta personligen, den tar vi istället som ett kollektiv, alla vi som står bakom Joel och de övriga antifascister som försvarade den folkliga demonstrationen på torget i Kärrtorp. Att bidra till insamlingen är ett konkret sätt att visa solidaritet, men det är också en symbolisk handling som visar att vi är många som står upp mot fascismen tillsammans. Priset för antifascistisk aktivism ska aldrig falla på enskilda individer, det betalar vi istället som en kollektiv rörelse.

DONERA DITT BIDRAG TILL BANKGIRO 627-0086

Ni kan även swisha på: 123 091 64 45

To donate from a non-swedish bank account:
IBAN: SE0680000832799438650120
Bic: SWEDSESS

 

/Antifascistisk aktion Stockholm, Föreningen Fånggruppen

https://twitter.com/afasthlm