AFA Malmö: Tävling! Att kränka Dan Park

Det här är  Dan Park:

2

 

 

 

 

 

 

 

 

(19680504-8532)

I Malmö bor “konstnären” Dan Park. Dan är inte så mycket konstnär i vanlig bemärkelse, han är mer person som döljer sin rasism bakom sitt varumärke som provokatör. I åratal har Dan vandrat runt på malmös gator och täckt otaliga elskåp med affischer. Alltid provocerande och de senaste fem åren med udden framförallt riktad mot någon av Malmös minoriteter.

För dessa affischer och även annat har han blivit dömd för hets mot folkgrupp vid ett flertal tillfällen. Första gången han dömdes var när Dan i januari 2009 satte upp en konservburk med texten “Zyklon B” bredvid judiska församlingen i Malmö (Zyklon B var den gas som primärt användes för att mörda människor i nazitysklands koncentrationsläger). Fler domar följde. Dan är en person vars hela livsgärning handlar om att kränka andra människor. Han betraktar sitt liv som ett konstverk.

Vi i Antifascistisk Aktion Malmö känner att det är på tiden att Dan får skörda vad han sår. Vi utmanar Dig på tävlingen “Att kränka en konstnär”! Målet med tävlingen är att förvandla Dans liv till en enda lång kränkning. Men istället för att, som Dan, sparka neråt, så väljer vi att sparka på Dan. Det är också precis vad vi uppmanar Dig att göra.

För att delta i tävlingen behöver du hitta Dan och kränka honom. Ingen kränkning är för liten och småaktig för oss och självklart finns det inte heller någon övre gräns för hur mycket vi tycker att Du kan kränka honom. Kränkningar gör sig bäst i grupp, så ta med några vänner på jakt efter Dan!3

Vill Du dessutom ha chans att vinna tävlingen behöver Du förmedla ditt bidrag till oss. För att göra detta måste Du skicka ett krypterat mail till [email protected] Okrypterade mail riskerar att kunna läsas av fel personer. Tänk också på att Du kanske inte vill maila från Din privata mailadress. Vår PGP-nyckel hittar du här: PGP-nyckel

Vi kommer också hålla ett öga på den blogg som Dan själv driver för att se hur kränkt han känner sig. Det viktiga är ju inte att vinna, utan att delta!

 

Vinnaren/na utses av vår hemliga jury och vinsten är en funktionabel teleskopbatong för framtida bruk – om en t:ex känner för att kränka Dan riktigt ordentligt.

Man hittar lättast Dan på eller i närheten av någon av de här adresserna:

Senast kända bostadsadress:

Eriksfältsgatan 72 A lgh 1701
214 55  Malmö

Folkbokföringsadress:

Sevedsgatan 12 A lgh 1202
214 45 Malmö
Tidigare adress (här bor också Dans flickvän)

Möllevångsgatan 42
214 20 Malmö (vid vårdcentralen Eden)

För dig som vill ha tips med att komma igång, testa här några av våra tips.
Testa att…
…stjäla Dans glasögon
…trycka tuggummi i Dans hår
…spilla en valfri dryck över Dan
…ge Dan en tjuvsmäll
…riva ner Dans “konst”

Good luck, have fun!

AFA Malmö