Därför åker vi till Jönköping 1 maj

397568_586262194822461_4935967126744976367_n.jpgbam-637x240

Att fascisterna försöker flytta fram sina positioner kan inte ha undgått någon, de högervindar vi sett dra fram genom Europa har nu nått Sverige på allvar.

Den farliga utveckling vi länge har varnat för och kämpat emot det senaste decenniet är nu vår delade verklighet, polismyndighetens oreserverade stöd till den fascistiska rörelsen bidrar tillsammans med det rådande media klimatet till att ge fascisterna medvind. Att man ger Svenskarnas Parti tillstånd att demonstrera på första maj trots att det efter förra årets marsch finns lagrum för att neka dem tillstånd kan bara ses som ett politiskt ställningstagande. Detta tillsammans med hetsjakten mot antifascister och den fullständigt skamliga slapphet polisen visar upp i åtskilliga uppmärksammade utredningar av fascisternas våldsbrott, där fall efter fall läggs ned eller resulterar i omotiverat milda domar, är en tydlig signal – det är skarpt läge nu. I morgon reser vi i AFA Stockholm till Jönköping tillsammans med tusentals andra som vill protestera emot att den fascistiska rörelsen – i demokratins namn – ges utökat utrymme i gatubilden.

dbnss

Mellan 2000-5000 lundabor i en beslutsam blockad stoppar med sina kroppar Nazisternas fackeltåget 30/11 1991

 

/Antifascistisk aktion Stockholm

https://twitter.com/afasthlm