AFA Research: Gustav Petersson – Psykiskt sjuk AfS-kyrkopolitiker misshandlade kvinna från socialtjänsten

Nu i september är det val i svenska kyrkan och det fascistiska partiet Alternativ för Sverige (AfS) ställer upp med kandidater i hela Sverige, så också i Växjö stift. Här har vi valt att granska AfS förstanamn på listan – Gustav Petersson, som har visat sig ha en hel del i bagaget.

AfS valkampanj har redan kantats av skandaler. I augusti kom nyheten att danska politikern och AfS-medlemmen Rasmus Paludan sex-chattat med barn samt uppmanat minderåriga att titta på inspelade självmord. I början på september kom AFA Skåne med en genomgång av AfS kandidater i Lunds stift som visade sig bestå av uteslutna SD-politiker, rättshaverister och våldsförhärligande rasister ( läs AFA Skånes granskning här ). AfS torgmöte i stockholm, som skulle vara valspurten inför kyrkovalet besöktes av en mindre skara på 100-200 personer. 

Karl GUSTAV Petersson

19980602-0575 

Gamla Risingevägen 12

352 41 Växjö

Målnr: B 993-20

Misshandel 

Våld mot tjänsteman ( Attackerat en socialsekreterare med slag )

Överklagan:

Målnr: B 676-21 

Tidigare SD-politiker

Gustav blev invald i kommunfullmäktige som ersättare för Sverigedemokraterna valåret 2018. SD-karriären blev kortvarig, Gustav valde redan året efter att bli politisk vilde då han enligt egen utsago inte ställde upp på SDs EU-politik. Det är i februari 2020 som Smålandsposten rapporterar om att Gustav går med i Alternativ för Sverige och ämnar att föra deras politik i kommunfullmäktige. I kommunen så sitter Gustav i nuläget på flera positioner, han är ordinarie ledamot i byggnadsnämnden och ersättare i tekniska nämnden. I AFS så innehar Gustav rollen som kretsansvarig för Kronobergs län. 

I kommunfullmäktige så har Gustav hamnat i flera kontroverser med representanter ifrån de andra partierna, oftast på grund utav de har reagerat på hur han har uttryckt sig grovt rasistiskt mot invandrare. 

Trasig barndom och sucidala tendener leder till misshandel av socialsekreterare

I en färsk personutredning från ett åtal mot Gustav gällande våld mot tjänsteman (Växjö TR B 993-20) framkommer det en hel del information om Gustavs barndom. I sin barndom så blev Gustav psykiskt misshandlad av sina föräldrar, vilket ledde till att han vid 11-års ålder flyttade in till sin mormor och har idag ingen kontakt med sina föräldrar. Gustav tar dagligen tung receptbelagd medicin mot sin neurologiska sjukdom, bland annat så tar han ångestdämpande Lyrica och stark bensodiazepin, Iktrovil. 

Gustav Petersson berättar även i sin personutredning att han är aktiv inom politiken och att han har flera uppdrag inom sitt parti (Afs). Petersson berättar att han sätter sina mål högt och att han siktar på att komma in i riksdagen, bli partiledare och “en dag skall styra detta landet“.

Misshandeln av socialsekreteraren

Den 16:e December 2019 är tre socialsekreterare på besök hos Gustav Petersson och hans mormor. Två kvinnliga sekreterare, Gustav och hans mormor sitter vid köksbordet och pratar när Gustav plötsligt blir väldigt upprörd och börjar skrika. En av socialsekreterarna vittnar om att det ska ha kommit vit fradga runt Gustavs mun när han skrek. Sekreterarna från socialtjänsten försöker ta sig ut ur lägenheten medan Gustav matar slag mot de båda kvinnorna. Gustav slår en av kvinnorna mot hals/nacke så hon ramlar ner. 

Självmordsförsöket

Gustav Petersson har även tidigare under kvällen berättat för socialtjänsten att han planerar att ta livet av sig genom att hänga sig. Under tumultet lyckas Gustav med att spela in en avskedsfilm med sin telefon där han berättar vad han tänker göra. Gustav gör ett försök att ta sig ut genom ett fönster för att hoppa ( 2:a våningen ) men avbryts. Efter detta tas beslut om p11 och transport till psykakuten i Växjö. Innan transporten gör Gustav en ny rusning mot fönstret och blir belagd med handfängsel för transport till psykakuten.

Överklagandet

Gustav Petersson gjorde ett försök att överklaga åtalet om misshandel genom ett långsökt resonemang om att en nämndeman aktiv i SD skulle varit jävig. Gustav menar att nämndemannen skulle kritiserat honom vid ett flertal tillfällen när Gustav var aktiv i SD 2018/2019. Petersson menar också att på grund av sin neurologiska sjukdom har han nedsatt syn och kunde inte känna igen nämndemannen när han väl satt i rättegånssalen.

Överklagandet avslogs.

Känner du dig träffad av vår artikel, eller vill undvika vår framtida uppmärksamhet, så är det bara att höra av sig till oss på mail. Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt med avhoppare:

Har du information om Gustav Petersson eller om AfS i stort får du gärna kontakta oss. Det gäller även information om annan fascistisk aktivitet. Vår mejladress är [email protected]

/ AFA Research