AFA Skåne: AfS i Kyrkovalet – Direkt från Sverigedemokraternas skräphög

I slutet på augusti släpptes nyheten att den danska politikern och AfS-medlemmen Rasmus Paludan sex-chattat med barn samt uppmanat minderåriga att titta på inspelade självmord. Det ledde till att AfS ställde in hans medverkan i kampanjen inför det svenska kyrkovalet i september. Att Paludans karaktär skulle komma som en nyhet för AfS stämmer inte, utan avståndstagandet handlade om att den externa kritiken blev för stor att hantera för partiet. Vi har valt att gå igenom kandidaterna som AfS ställer upp med i kyrkovalet för vårt upptagningsområde.

Deltagandet i kyrkovalet för det fascistiska partiet AfS handlar om att skapa en plattform för sin politik. Slagordet “Ta tillbaka kyrkan! Rösta för tro, tradition och familj” visar sig bara vara tomma ord när vi granskar de kandidater AfS presenterar. Det är en sorglig skara föredettingar, för länge sedan uteslutna SD-are, rättshaverister och våldsförhärligande rasister.

Utöver en hop med lokala förmågor så har listan för kyrkovalet i Lunds stift drygats ut med ett antal personer från Riksledningen samt ett toppnamn från Göteborg. Vi tar inte upp allt material som finns på kandidaterna, det hade blivit för omfattande. En del av kandidaterna har åratal av skandaler bakom sig, mer och mindre intressanta. Det urval vi har gjort ger en bra bild av vad AfS ställer upp med för kandidater i kyrkovalet. 

Anders Dahlberg

Största kändisen på listan är Anders Dahlberg, som gick under aliaset “Malmömannen55” på Avpixlats kommentarsfält under tidigt 10-tal. Dahlberg valde att när han blev videokonfronterad av tidningen Expressen skylla allt på sin då tolvåriga dotter.

Hela konfrontationen går att se här.

Det enda sättet vi kan ta tillbaka Sverige på är nog med våld. En revolution helt enkelt, där vi tar avstånd ifrån och vill ha bort det mångkulturella samhället. Med vapenmakt. Då kan vi kanske kasta ut alla grottmänniskorna.” –Anders Dahlberg (eller hans dotter)

Anders Dahlberg

19640429

Virvelvägen 213

23236 Arlöv

Tommy “Rolf” Nilsson

Tommy Nilsson har tidigare suttit som nämdeman i Hovrätten och Förvaltningsrätten i Malmö. Han representerade Sverigedemokraterna i Vellinge kommuns kommunfullmäktige och var andre vice ordförande för Omsorgsnämnden. Tommy Nilsson blev utesluten ur SD på grund av sina nazistsympatier.

Vi har skrivit om Tommy Nilsson tidigare i samband med avslöjandet av kunderna till den nazistiska webshoppen Midgård. Tommy Nilsson beställde Adolf Hitlers ”Mein Kampf” och den förintelseförnekande boken “Dog verkligen sex miljoner?” av Richard Verrall. Samt en skiva av nazistbandet Pluton Svea. Nilsson är även aktiv i föreningen “Det fria Sverige” som revisor och har deltagit i aktiviteter med NMR.

Tommy Nilsson var även aktuell 2019 då han deltog i ett valmöte för AfS i Helsingborg.

Rolf Tommy Nilsson

19561127-4316

Fiskarevägen 27a

2365 Höllviken

Uteslutna SD-politiker

Lars-Anders Espert

Lars-Anders Espert var SDs ordförande i Burlöv men blev utesluten efter att via det lokala valmanifestet anklagat den sittande socialdemokratiska regeringen för landsförräderi. Det här ledde till att SD var tvugna att trycka om alla valsedlarna kort inpå valet 2018. 

Två år tidigare fick Espert även en varning av partiet efter att ha delat ut ett flygblad där man bland annat kunde läsa: “Vi måste vakna och stoppa denna enorma massinvandring av flyktingar, som på sikt utrotar Svenska folket.”

Lars-Anders Espert

19420110-4155

Pilvägen 13

23251 Åkarp

Kjell Dahlin

Kjell Dahlin är en före detta SD politiker i Höganäs som det stormat kring i flera år. 2013 var han aktuell i ett uteslutningsärende då han länkat till nazistiska Svenskarnas Partis tidning Realisten samt lagt upp grova uttalanden om flyktingar på sin facebooksida. SDs ordförande i Helsingborg saknade förtroende för Kjell Dahlin men ärendet slutade i en varning.

2018 får till slut Kjell Dahlin lämna Sverigedemokraterna efter ett uttalande där han påstår att “Sverige är på väg att utrota sitt eget folk och byta ut dem mot artfrämlingar” samt jämförde flyktingar med djur. Utöver sina uttalanden skötte inte heller Kjell Dahlin sina åttaganden för Sverigedemokraterna.

Kjell Dahlin

19460629-4314

Lergatan 4, lgh 1506

26350 Höganäs

Claes Johnsson

Claes Johnsson är även han tidigare organiserad i Sverigedemokraterna men slapp till skillnad från sinna partikamrater uteslutning. Han hade dock inte någon vidare karriär i partiet att tala om. I valet 2014 ställde han upp som SDs nummer 36 i fullmäktigevalet för Helsingborgs kommun. Han lyckades i detta val uppringa en(1) personröst. Vilket är något bättre än hur det gick i valet 2018, då han som nummer 24 inte lyckades uppbringa en enda personröst.

Claes Johnsson har varit inblandad i en rättsprocess med Canal Digital över obetalda räkning i Helsingborgs tingsrätt. Han har utöver det tvister kring sophämtningen, CSN, Region Skåne samt trafikförsäkringen där han fått betalningsföreläggande. Kring det här har Claes rättshavererat och försökt yrka skadestånd från staten på 150 000. Vidare har han varit i tvist kring en balkongrenovering på sin egen fastighet han inte varit nöjd med.

Målnr: FT 6951-15

Målnr: FT 1101-20

Målnr: T 1693-10

Målnr: T 7576-20

Clas Håkan “Claes” Johnsson

1948014-3979

Allarp 760

26453 Ljungbyhed

Iván Knézy

Förstanamnet på AfS lista på kandidater i kyrkovalet till Lunds stift heter Iván Knézy och är före detta kyrkoherde. 

Även han har fått lämna sin tidigare organisation, Svenska kyrkan, 

då han fallit i onåd efter att ha uttalat sig rasistiskt mot bland annat araber och romer. 

Iván Knézy skrev även på sociala medier att Sverige har förvandlats till Nordens kalifat och att EU såväl som regeringen och ärkebiskopen bidrar till det kristna Europas undergång. Han uttalade sig också om miljöpartisten Annika Hirvonen vilken han kallat ”blåst i huvet” och att det ”beror på hennes genetiska arv”.

Iván Knézy

19491122-2117

Stampvägen 5

29393 Olofström

Foliehattar och rättshaverister

Fredrik Rosvall

Fredrik Rosvall uppvisar på sociala medier sitt intresse för alla typiska kärnfrågor för en foliehatt. Som exmpel hävdar han att 5G strålning kan ge symptom liknande Covid-19, motstånd mot 5G-utbyggnad och vaccinering. Rosvall har även skrivit flertalet artiklar på konspirationsforumet “vaken.se”

 

Fredrik Rosvall

19781220-4258

Mäster Henriksgatan 2, lgh 1202

21158 Malmö

Kent Klosterling

Kring Kent Klosterling finns en lång rad handlingar från Malmö tingsrätt kring obetalda  skulder till olika inkassobolag. Skulderna är från 80 och 90-taler. Kent har lagt ner mycket tid på att överklaga varje beslut. Även kronofogdens utmätning av lön har Kent försökt överklaga och dra vidare till hovrätten.

Målnr: Ä 64-16

Målnr: Ä 66-16

Målnr: Ä 70-16

Målnr: Ä 71-16

Målnr: Ä 366-16

Målnr: Ä 3746-16

Målnr: Ä 9567-15 

Målnr: Ä 9929-15

Målnr: Ä 10351-15 

Kent Klosterling

19541226-2015

Björnbärsgatan 20

23443 Lomma

Känner du någon av personerna i artikeln personligen, eller ser du någon av dessa i din vardag eller på jobbet? Känner du till någon annan i Skåne som är aktiv i Alternativ för Sverige men som inte är med i artikeln? Har du annan information om fascistisk aktivitet? Eller vill du också organisera dig i kampen mot fascism? 

Tveka då inte att kontakta oss!

Känner du dig träffad av vår artikel, eller vill du undvika vår framtida uppmärksamhet, så är det bara att höra av sig till oss på vår mail. 

Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt med avhoppare

AFA Helsingborg: [email protected]

AFA Lund: [email protected]

AFA Malmö: [email protected]