AFA Göteborg: Solidaritet med de boende i Hammarkullen

I söndags kväll 4/7 brann det i ett lägenhetshus i arbetarstadsdelen Hammarkullen. Flera av de skadade är barn. 26 människor behövde ambulansvård på plats, två personer fick åka till sjukhus. Branden utreds nu av polis som grov mordbrand.

Att ingen dog i branden var inte bara tur. Det var också tack vare områdets ungdomar som klättrade in i det brinnande huset för att rädda små barn och äldre grannar. Med risk för sina egna liv och säkerhet förde de sina grannar i säkerhet. Ni har sett filmklipp och bilder på nyheterna, men dessa gör inte situationen rättvisa. Och ordet “Hjältar” räcker inte till!

Hela trapphuset är fortsatt avspärrat, ingen får komma in i de 23 lägenheterna. Många av de boenden är stora familjer och de har fått tak över huvudet. Men de har inte tillgång till sina hem, kläder och andra ägodelar. Hur mycket som är förstört vet ingen i nuläget.  

Rasister och liberaler gör allt för att splittra arbetarklassen. Men vi måste visa att en enad arbetarklass, är en stark arbetarklass. När liv stod på spel gick Hammarkullen samman, kämpade tillsammans. Nu har en insamling startats på initiativ av fritidsledare i Hammarkullen, vi samlar in pengar till stöd för alla dem som drabbades av branden. Swisha det du kan!

Swish: 123 126 62 04

Märk Swishen “Hammarkullen”