AFA Lund – De nazistiska småbarnsföräldrarna

Kim Mauritzson är en av de få nazisterna i Skåne som tillhör skaran som varit organiserade under en längre tid i NMR. Han började organisera sig 2009 i NMR, då SMR. Han var med i den uppmärksammade händelsen i Kristianstad 2010 när SMR försökte attackera ett lokalt vänstermöte. Det hela slutade inte bra för SMR då 7 nazister fick åka till sjukhus efter att antifascister försvarat lokalen:
Kristianstadbladet – “Trodde han var rödhårig, men det var blod”
Kristianstadbladet – Händelsen har filmats.

 

Den 1:a mars 2019 fälldes Kim Mauritzson (19901110-1095) för brott mot lagen gällande brandfarliga och explosiva varor (innehav av rökgranater) samt brott mot vapenlagen (innehav av pepparspray, ammunition till skjutvapen). Tidigare har Kim även dömts till böter för brott mot knivlagen då han stoppades av polis med två knivar i samband med en av NMRs aktioner.

 

När polisen den 23e augusti stoppade Kim och hans sambo Susanne Stenberg (19890201-7022) fick poliserna snabbt upp en misstanke om att Kim var narkotikapåverkad och därför togs det ett beslut om en husrannsakan i Kim och Susannes gemensamma bostad. Vid husrannsakan hittades det militära rökgranater, samt pepparspray och pistolammuntion.

Husransakan Bromölla
Bild från polisens husransakan.

 

Susanne Stenberg har en lång bakgrund i den svenska vitmakt-miljön, tidigare inom ramarna för Svenskarnas Parti. Många känner till Susanne p.g.a. hennes smeknamn “laserkvinnan” som hon fick i samband med att hon 2010 skrev att hon skulle “skjuta fler invandrare än lasermannen” på sin Facebooksida. I samma veva misstänktes Susanne även för grov misshandel tillsammans med sin dåvarande pojkvän.

 

Nazister pratar ofta om vikten att värna den traditionella kärnfamiljen och att fostra sina barn till ett sunt leverne, något som gång på gång visar sig vara tomma ord, särskilt i fallet Kim och Susanne. Paret bor i en villa i Brömolla tillsammans med deras respektive barn och två hundar. Att Kim befattar sig med både vapen och droger runt barnen verkar inte vara ett problem för varken honom eller hans sambo Susanne, något som delvis kan förklaras av Susanne Stenbergs minst sagt brokiga bakgrund.

 

Allt för ofta ser vi hur barn till nazister växer upp i en väldigt trasig miljö kantad utav våld, missbruk och nazistiska influenser. Vi har tidigare skrivit om hur barn till nazister inte vågar vara hemma av rädsla för sina nazistiska familjemedlemmar. Att två små barn ska växa upp i en sådan miljö ihop med två våldsamma och kriminellt belastade nazister anser vi vara extremt olämpligt och direkt skadligt för barnens välmående och utveckling.

 

Susanne Stenberg

Nazister värnar egentligen inte alls om sina barns välmående utan använder endast sina barn till att föra vidare sina våldsamma och nazistiska idéer, något som i slutändan leder till väldigt tragiska livsöden.

 

Susanne Stenberg

 

Kim André Mauritzson
19901110-1095
Årupsvägen 43-22
295 39 Bromölla

Susanne Kristina Stenberg
19890201-7022
Årupsvägen 43-22
295 39 Bromölla

FUP: Lunds TR B6291-18

 

Känner du dig träffad av vår artikel, eller vill undvika vår framtida uppmärksamhet, så är det bara att höra av sig till oss på mail. Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt från avhoppare: Angående avhopp från den nationella rörelsen.

AFA Lund vill med denna artikel informera allmänheten om Kim Mauritzon & Susanne Stenbergs nazistiska engagemang. Känner du dem personligen, eller ser du dem i din vardag eller på jobbet? Har du annan information om fascistisk aktivitet i Lund eller i resten av Skåne? Tveka då inte att kontakta oss!

[email protected]