AFA Helsingborg: Nazister i fokus: Cedric Höglund


Vi har tidigare skrivit om den minderårige NMR aktivisten Cedric Höglund i en artikel om ordningsstörningen vid köpcentret Väla i Helsingborg. Vi väljer här att lägga mer fokus på Cedric Höglund och hur vårdnadshavare undvikit ansvar för hans organisering i NMR.

Cedric Ebbe Alexius Höglund 20020615-2894
Bifrostgatan 75 lgh 1205, 253 62 Helsingborg

Cedric har synts till på aktiviteter organiserade av NMR sedan hösten 2017 och har deltagit på demonstrationer, flygbladsutdelningar och sociala tillställningar anordnade av NMR.

Cedric Höglund bor hemma hos sin mor Charlotta Höglund. Han går i nionde klass på Rydebäcksskolan och har sedan 2013 en autismdiagnos. Han har bott utomlands tillsammans med sin far Gudmundur Arnarsson Thorgeirsson men flyttade sedan tillbaka till mamma Charlotta i Sverige för att fortsätta sin skolgång.

Cedrik Höglund har blivit utredd av socialtjänsten i samband med ordningsstörningen på köpcentret Väla. Där framkommer att Cedrics far Gudmundurs enda invändning mot Cedrics nazism är att det tar tid från skolarbetet.
På den efterföljande rättegången berättar Charlotta att Cedric är “en skötsam pojke”. Senare i socialtjänstens utredning påstår sig Charlotta inte veta vilka Cedric umgås med på fritiden.

Efter ordningsstörningen vid Väla köpcentrum körde polisen hem Cedric till mamma.

Detta stämmer inte då Charlotta Höglund blivit informerad vid ett flertal tillfällen om Cedrics aktivism. Vid dessa tillfällen har hon då slagit ansvaret i från sig och hänvisat till Cedrics far Gudmundur Arnarsson Thorgeirsson som inspiration till Cedrics radikalisering.

Charlotta har informerats om att detta ej är tillräckligt. Då Cedric bor hemma och inte är myndig går det inte att undvika ansvaret, i synnerhet då Gudmundur Arnarsson Thorgeirsson flyttat till Irland permanent. Gudmundur Arnarsson Thorgeirsson har valt att undvika att svara på frågor angående hans sons radikalisering.

För frågor om Cedrics organisering i Nordiska motståndsrörelsen kontakta:

Gudmundur Arnarsson Thorgeirsson
Telefon: +353838317156
Företag: http://proctele.se
Mail: [email protected]

Charlotta Höglund
Telefon: 073-059 25 30
Mail: [email protected]
Hemsida: https://vskg.se/artists/charlotta-hoglund/

Rydebäcksskolan: 042-10 41 67

För frågor angående Cedric Höglunds aktivitet i NMR, vilka demonstrationer och tillställningar han deltagit på går det bra att kontakta oss på [email protected]

Rydebäcksskolan har också blivit informerade om Cedrics engagemang i NMR. Cedric åkte i oktober 2018 på klassresa till Krakow för att besöka koncentrationslägret Auschwitz Birkenau. Efter resan hölls det en utställning på skolan med filmvisning och rundabordssamtal om förintelsen.

Cedric på klassresa till Auschwitz

https://www.hd.se/2018-11-15/efter-besoket-i-auschwitz-elever-star-upp-mot-nutida

Detta påverkade dock inte Cedric nämnvärt. I November så avvek Cedric från undervisningen för att följa med en grupp från näste 3 till Tyskland. Där besöktes ölkällaren där NSDAP grundades, umgänge och demonstration med Tyska nazister ( Der dritte Weg )samt besök av diverse nazistgravar.

Känner du dig träffad av vår artikel, eller vill du undvika vår framtida uppmärksamhet? Då är du välkommen att höra av dig till oss på vår mejl. Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt med avhoppare: