AFA Norrbotten: En introduktion

Vi kan tala om ett före och ett efter.

Under de senaste åren så har fascistiska organisationer gjort ett seriöst försök att etablera sig i Norrbottens län. Detta är något som, efter flertalet försök, aldrig tidigare lyckats. Norrbotten är, trots alla sina brister och problem, ett län där arbetarrörelsen och antifascism är starkt förankrat i historien. Detta visade sig även på gatorna i en massiv motdemonstration den 1 maj, 2018, då NMR höll en demonstration i Boden.

Den 1 maj, 2018, visade oss att det folkliga motståndet mot fascism är starkt i regionen, men även att det saknades en organiserad antifascisisk kamp, med kraft att förhindra fascisternas plan innan den blev verklighet. Aktion framför reaktion. AFA Norrbotten uppstår som nödvändigheten av en plattform för direkt aktion mot fascisternas etableringsförsök.

Vi kan tala om ett före och efter första maj, ett före och efter fascisternas pinsamma val samt ett före och efter AFA Norrbotten. Alla delar som behövs existerade redan på plats i regionen, våra grenar sträcker sig långt och våra rötter går djupt. Vi har alltid varit här. Nu är vi organiserade.

Till er fascister som bor eller är aktiva inom vårt verksamhetsområde vill vi rikta en särskild hälsning. Ett tips vi vill ge er är att höra av er till oss innan vi initierar kontakt med er. På detta sätt slipper ni många av de tråkigare konsekvenserna som kommer med aktivitet i den fascistiska miljön. Kom ihåg att det aldrig är försent att leva ett rikare och mindre trasigt liv. För mer information till dig som tänker att du inte längre har något att hämta i den rasideologiska miljön, eller kanske är trött på vår uppmärksamhet, läs då vår information till avhoppare och kontakta oss.
Vi vill även informera alla er i Norrbottens Län att ni gärna får kontakta oss om ni har tips och information om lokala fascister eller fascistisk aktivitet.

Vår mailadress: [email protected]
Vill du kontakta oss mer säkert hittar du vår PGP-nyckel under kontakt.
Du hittar våra artiklar och nyheter på antifa.se och på vårt twitterkonto: @afanorrbotten.

Med antifascistiska hälsningar,
AFA Norrbotten