AFA Research: Peter Holm misstänkts för förberedelse till mord

AFA Research kan berätta att det är Sundsvallsbon och tillika medlemmen i Nordiska motståndsrörelsen (NMR) Peter Holm som sitter häktad misstänkt för grovt vapenbrott och förberedelse till mord. AFA Research kommer att skriva en mer utförlig artikel om Holm längre fram.

Peter Holm (19691020-7957) är en central aktivist i Sundsvall och Näste 4, ett regionalt område för Västernorrlands, Jämtland och Gävleborgs län. Han bor Ankarsvik på Alnön utanför Sundsvall och är fd gruppchef som varit nazist i flera år innan han aktiverade sig i NMR. Han är sjukskriven och har därför haft mycket tid över till att medverka i NMRs radioprogram och producera lokal propaganda i sitt garage.

I samband med att Polisen den 8:e maj 2018 kommit för att meddela Holm om att hans vapenlicens upphört hittades ett flertal olagliga vapen. Holm greps på plats i sin bostad och häktades tre dagar senare på sannolika skäl misstänkt för vapenbrott och förberedelse till misshandel. Förutom vapen beslagtogs även ett flertal lagringsenheter samt telefoner, uppenbart redan innan förundersökningen färdigställts är att stora mängder av materialet är okrypterat.

NMRs chefredaktör Martin Saxlind (19920122-1851) försökte rädda upp situationen genom att hävda att Holm, som skrivit artiklar under pseudonymen “Peter H Norrland” på organisationens hemsida, skulle vara journalist och att beslagen därför är journalistiskt material och därför bör falla under yttrandefrihetslagen. Tingsrätten gick på Saxlinds linje medan Hovrätten hade motsatt uppfattning. I ett sista försök har nu Saxlind vänt sig till Högsta domstolen för att förhindra att materialet blir underlag i rättegången mot Holm.

Holms uppfattning om hans arbete i organisationen stämmer dock inte överens med Saxlinds. Holm uppger att hans enda uppgift är att fota och filma. Värt att notera är att justitiekanslern väckt åtal mot Nordfronts fd ansvarige utgivare Emanuel Lärkestål (19860531-7216) som innefattar 103 fall av just yttrandefrihetsbrottet hets mot folkgrupp. Holm har agerat fotograf under interna och externa aktiviteter och har även en fallenhet för att dela egna privata bilder som faller under den tidigare nämna kategorin. Oberoende om det är detta eller hans rapporter från familjesemestrarna i Tyskland eller på Kreta som varit hans journalistiska bidrag kan han och Saxlind glömma de bidragen under ett par år.

Under häktesförhandlingen den 29:3 juni berättade kammaråklagaren att Holm misstänkts för grovt vapenbrott och förberedelse till mord. Utöver detta nämns även att det finns ytterligare en person som misstänks vara inblandad. 

Peter Holm

19691020-7957

Övre Raholmsvägen 112

865 51 Ankarsvik

Känner du dig träffad av vår artikel, eller vill du undvika vår framtida uppmärksamhet, så är det bara att höra av sig till oss på vår mail. Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt med avhoppare: information till avhoppare.

AFA vill med denna artikel informera allmänhet om Peter Holms nazistiska engagemang. Känner du till Peter personligen, eller ser du honom i din vardag eller på jobbet? Har du annan information om fascistisk aktivitet i Västernorrlands, Jämtlands eller Gävleborgs län ? Tveka då inte att kontakta oss!

Mail: [email protected]