AFA Helsingborg: Vi stödjer den kurdiska hungerstrejken!

Den 1-3 februari genomförde 12 kurdiska aktivister en hungerstrejk på Stortorget i Helsingborg. En hungerstrejk för att uppmärksamma den turkiska statens krig mot sin egna befolkning där 300 000 har drivits på flykt och hundratals dödats. Den kurdiska vänstern och den kurdiska demokratiska rörelsen har under det senaste året blivit det största hindret i Erdo?ans väg för att ändra konstitutionen och lägga mer makt i sina händer.

HBG1

Självklart stöttar vi kampen mot den turkiska statens fascism och för ett fritt och självständigt Kurdistan. Därför var vi på plats och stöttade de hungerstrejkande och skänkte pengar till deras kamp.

I ett allt mörkare Europa ser vi den kurdiska antifascismen i Turkiet och Rojava som en ljuspunkt och beviset på att motståndet aldrig tar slut.

Från arbetare till arbetare.

Kampen mot fascism är global.

 

Antifascistisk Aktion Helsingborg