AFA Stockholm: Nazister och fotbollssupportrar störde flyktingmöte

baaaaaaammichael

Nazister och fotbollssupportrar från djurgårdens huliganfirma DFG störde ett flyktingmöte i Björkhagen. Det var i tisdags som stadens representanter bjöd in allmänheten till ett öppet informationsmöte i biblioteket i Björkhagen angående det servicehus i Hammarby Sjöstad som ska omvandlas till ett stödboende för familjer med flyktingbakgrund.

Bland åhörarna vid mötet satte sig en grupp supportrar till djurgårdens huliganfirma DFG, bland dessa utmärker sig en välkänd nazist, Michael Frederick. Han är mer känd inom huligankretsar med sitt smeknamn “Roast”. Vi i AFA Stockholm uppmärksammade honom senast den 14 september 2013 då han deltog i en demonstration i Stockholm tillsammans med det nu nedlagda nazistiska partiet Svenskarnas Parti.

Under mötet i Björkhagen ifrågasatte sällskapet flyktingmottagandet och förklarade att det skulle bli “kaos” om flyktingarna kom dit. Anders Widing, även han supporter för DFG, förklarade att “-Jag bor i Hammarbyhöjden. Min flickvän är gravid, hur ska jag kunna garantera hennes säkerhet? De här människorna kommer från en annan kultur än den svenska”. Sällskapet hamnade i hätska ordväxlingar med flera deltagare vid mötet och sällskapet använde glåpord som “pk maffian” och “vänsterextremister”. Flera personer på mötet har vittnat om att en personen i sällskapet ska ha burit ett pistolhölster som han visat öppet med syftet att skrämma andra åhörare till tystnad.

Trots ledorden att firmorna ska hållas fristående från politiskt engagemang var det inte länge sedan Stockholms huliganer samlades tillsammans med nazistiska organisationer i Sverige under gemensam flagg; “Medborgargardet”, som sökte fysisk konfrontation med invandrare i Stockholms förorter i samband med de upplopp och bilbränder som spreds över Sverige för snart tre år sedan. Historiskt har vi bl.a. sett fotbollssupportrar samlas med organiserade nazister för att gå till angrepp mot vänsterpolitiska Reclaim The Streets.

Jämfört med exempelvis 90-talet så är det numera ett litet fåtal individer som är dubbelorganiserade i både huligankretsar och den nazistiska rörelsen, men det finns fortfarande en tendens bland vissa huliganer på den politiska högerkanten att ge sig in i renodlat politiska konflikter. Detta trots att den officiella hållningen från alla de stora firmorna är att de slåss för laget, inte för politik. En sak är dock säker, dyker man upp i politiska sammanhang tillsammans med organiserade nazister och hetsar mot flyktingar så har man positionerat sig politiskt. En nazist är en nazist, med eller utan fotbollsintresse.

 

/AFA Stockholm

https://twitter.com/afasthlm