AFA Research: Nordisk Ungdom åtal och förändringar

Nordisk Ungdom fyller strax fem år, fem år som har varit kantat av avhopp, misslyckanden och uppmärksammade aktioner.

Samtidigt som Nordisk Ungdom fyller fem år så annonserar Patrik Forsen (19840325-0155) i en video tillsammans med Fredrik Hagberg (19860924-0638), där de blir intervjuade av Jonas Ström (19840928-0271), att han lämnar organisationen, han uppger tidsbrist som skäl för att lämna och samtidigt tar Fredrik Hagberg över som talesperson för Nordisk Ungdom.

I dagarna så åtalas Jessica Jaunzems (19950912-6422) för ofredande (B 1945-15 Södertörns TR) efter ha planerat och intervjuat Tårtkvinnan medan en annan aktivist i Nordisk Ungdom tårtade henne.


Aktivisten som tårtade Tårtkvinnan, och som även misstänktes för det, men pga svaga bevis åtalades han aldrig är personen som går under namnet Emil Bergström men som egentligen heter Emil Björnhager 19891004-0511.

Emil

Jessica gick ut för någon vecka sen och annonserade ett nytt projekt för nationella kvinnor, hon avslöjade då också att hon är stödmedlem i Svenska Motståndsrörelsen, detta är sannolikt på grund av att hennes pojkvän, Robin Abony 19901029-3315, som är aktivist i SMR.

Emil är annars en av de drivande i Nordisk Ungdom och har stått som ansvarig för Kronan som är Nordisk Ungdoms lokal. AFA Stockholm kunde för ett tag sedan avslöja var Kronan låg någonstans, den artikel finner ni här.

Emil är även dömd för olaga förföljelse (B 1124-14 Stockholms TR) av sin ex-flickvän efter att hon gjort slut. Han hotade och döda henne och spridde nakenbilder på henne. Han försöker förklara bort att han slarvade med sin medicin för hans bipolära diagnos och skickade flera tusen sms, skapade falska profiler och hotade hennes nya pojkvän. Han är även dömd för stöld (B 11004-13 Stockholms TR) av fyra stycken EU-flaggor efter Nordisk Ungdoms flaggjakten som de hade för några år sen.

Fredrik Hagberg som nu tar över som Nordisk Ungdoms talesperson var tidigare deras internationella sekreterare, oklart om han kommer fortsätta som det eller om någon annan kommer ta över. Fredrik Hagberg blev känd för allmänheten när han blev sparkad från Försvarsmakten efter hållit ett tal i Kiev och uttryckt grovt rasistiska åsikter.

Jonas_Fredrik
Fredrik till vänster och Jonas Ström till höger.

Sen Nordisk Ungdom först blev av med Stacken och flera ledande personer lämnade i olika konflikter så har Nordisk Ungdom knappt synts till. De gör små aktioner som de försöker få uppmärksamhet för men samtidigt så har de mest medlemmar på pappret. När de uppmanade sina medlemmar och komma och stödja Sverigedemokratiskt Ungdoms demonstration på Medborgarplatsen förra året dök bara några fåtal medlemmar upp.

Har du mer information om högerextrema, allt stort eller litet är av intresse, maila oss på [email protected]