AFA Research: Tre SMR aktivister åtalade för försök till mord

Uppdrag Granskning sände 23 april ett program där de kunde avslöja att fyra aktivister ifrån Svenska motståndsrörelsen var misstänkta för utfört ett knivdåd som nästan dödade en person i december 2013, en vecka innan Kärrtorps-attacken. Efter att tre av dem greps i Kärrtorp så kunde polisen identifera vilka de tre var medan den fjärde identifierades inte förrän han själv valde att gå till polisen efter Uppdrag Gransknings program.

Polisen hade vid det laget när programmet sändes valt att inte ens ta in de tre personerna som man misstänkte och hade identifierat vilket de fick stark kritik för.

Men den 19 augusti så greps de tre misstänkta och häktades sedan misstänkta för försök till mord.

De tre åtalade är:

T.N01
Carl Peter Theodor Nordenadler
19910808-5672
Vedevågslingan 5 lgh 1404
124 74 Bandhagen

Theodor är åtalad för olaga hot, misshandel, försök till mord alternativt medhjälp till försök till mord, våldsamt upplopp, hets mot folkgrupp, vapenbrott (ringa), hets mot folkgrupp (annat tillfälle än det första) och brott mot knivlagen.

Theodor är en av de mer aktiva i SMR i Stockholm, han har deltagit på de flesta aktiviteter de senaste åren. Han greps i Umeå och är även en av de misstänka i Kärrtorp och han åtalas för alla tre händelserna.

A.N01
Alexander Tino Roberto Nystrand
19911007-5273
Tidigare:
Nybohovsbacken 43 lgh 1731
Stockholm

Nu:
Memoargatan 6 lgh 1602
422 42 Hisings Backa
Göteborg

Alexander är åtalad för misshandel, försök till mord alternativt medhjälp till försök till mord, våldsamt upplopp och hets mot folkgrupp.

Alexander är från Göteborg från början var han nu också har flyttat tillbaka till. Han började sin bana i NSF för sen gå in i Fria Nationalister Göteborg och när de dog ut gick vidare in i Förbundet Nationell Ungdom. Efter flyttat till Stockholm så dök han upp i SMR 2013. Alexander förlorade jobb och lägenhet pga Kärrtorp och flyttade tillbaka till Göteborg där han fick rollen som rekryterare för SMR.

F.K01
Fredrik Benjamin Kosonen
19960827-3778
Bodastigen 11 lgh 1601
151 68 Södertälje

Fredrik är åtalad för försök till misshandel, misshandel och försök till mord alternativt medhjälp till försök till mord.

Fredrik är den yngsta av dem, han fyllde 18 första veckan i häktet, och dök upp i SMR bara månaderna innan mordförsöket och attacken i Kärrtorp. Han åtalades och dömdes för Kärrtorp för våldsamt upplopp, hets mot folk grupp och brott mot vapenlagen (innehav av patroner) till 80 timmars ungdomstjänst.